Οικονομία

Youth Pass: Δυο φορές θα παίρνουν οι νέοι τα 150 ευρώ

Για δυο συνεχόμενα έτη θα λαμβάνουν οι νέοι το Youth Pass των 150 ευρώ με την ενίσχυση να φθάνει συνολικά τα 300 ευρώ. Η διάταξη του οικονομικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή προβλέπει τη χορήγηση του Υouth Pass των 150 ευρώ κατ΄έτος σε νέους και νέες 18 και 19 ετών.  Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι που θα συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα παίρνουν 150 ευρώ και την επόμενη χρονιά που θα έχουν γίνει  19 ετών θα λαμβάνουν άλλα 150 ευρώ.

Το μέτρο είναι μόνιμο και ενεργοποιείται από το Σεπτέμβριο. Φέτος, το Youth Pass θα λάβουν οι νέοι που είχαν συμπληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 το 18o  και 19ο  έτος της ηλικίας τους. Το 2024 θα λάβουν για δεύτερη χρονιά τα 150 ευρώ του επιδόματος οι περυσινοί 18αρηδες που έγιναν φέτος 19 ετών και όσοι κλείσουν φέτος τα 18 τους χρόνια.

Τι ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ( στον ΣΚΑΙ) , η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για 2 συνεχόμενα έτη, με την «φόρτιση» της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με 150 ευρώ κάθε φορά. Πρακτικά, το επίδομα συνολικά θα είναι 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί οι νέοι να υποβάλουν αίτηση χορήγησης του youth pass, δεδομένου ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κράτους αν και ο νόμος ορίζει την υποβολή σχετικής αίτησης στο gov.gr .

Ενεργή για δύο χρόνια η χρεωστική κάρτα

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα των δικαιούχων θα  παραμένει ενεργοποιημένη για δύο  έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, ή  η ανάληψή του.

Share
Ετικέτες: Youth Pass

Πρόσφατα άρθρα

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Αυγούστου 2026 – Δείτε αν κερδίσατε

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου η φορολοταρία για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Αυγούστου…

24/09/2026

Στα 1.000 ευρώ η μέση σύνταξη από τον Δεκέμβριο

H εξέλιξη του πληθωρισμού, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο λόγω της αύξησης των τιμών της…

24/09/2026

Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Στις νέες ρυθμίσεις του συστήματος έμμεσης διανομής τροφίμων και της βασικής υλικής βοήθειας σε άπορους…

24/09/2026

ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στην Αθήνα 10 Οκτωβρίου

Περισσότερες από 120 επιχειρήσεις με 3.000 θέσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της…

24/09/2026

ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 3ΓΒ/2026 για 97 θέσεις ΕΕΠ από τον γραπτό διαγωνισμό

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη για δημοσίευση η 3ΓΒ/2026 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση…

24/09/2026

Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα και στις 14 Οκτωβρίου για…

24/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ