Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Αύριο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Πνευματικά

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Αύριο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Συγκεκριμενα αυριο Τρίτη θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα για τις εθιμοτυπικές επισκέψεις, ενώ η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελαροπούλου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στις 1μμ. στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’. Ενώ η σειρά επισκεψεων και επαφών του θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες εξαλλου με συγκίνηση και αισθήματα χαρμολύπης, πλήθος πιστών αποχαιρέτησε τον επί 12 συναπτά έτη Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποταμου και νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, στην τελευταία του θεια Λειτουργία στο Ρέθυμνο. Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου γέμισε από νωρίς με κόσμο κάθε ηλικίας, που με δάκρυα στα μάτια βροντοφώναξε για ακόμη μια φορά «άξιος».

Στο μήνυμα του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το ποίμνιο του και την τοπική κοινωνία για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τις λέξεις και τις αξίες της αγάπης και της συγχώρεσης.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του στην ουσιώδη κοινωνική αποστολή της θρησκείας, λέγοντας πως ο φανατισμός δεν συνάδει με τον Χριστιανισμό. Το παρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έδωσαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, καθώς κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Οπως έγινε γνωστό τα προηγούμενα 24ωρα υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής και εγκατάστασης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και κλείστηκε άμεσα και το ραντεβού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προαπαιτούμενη διαβεβαίωση.

Έτσι την 1η Φεβρουαρίου ο κ. Ευγένιος θα έχει συνάντηση με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ