Εποχή Ευγένιου στην Εκκλησία της Κρήτης: «Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» (VIDEO)
Κατηγορίες: Web TVΠνευματικά

Εποχή Ευγένιου στην Εκκλησία της Κρήτης: «Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» (VIDEO)

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο οποίος ιδιαιτέρως συγκινημένος τόνισε ότι δέχεται αυτές τις τιμές αν και θα ήθελε να έλθει «αγαληνά και σιγανά, όπως θα έλεγε ο Κορνάρος».

Την προσφώνηση κατά την άφιξη του κ. Ευγένιου έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σημειώνοντας ότι θα βρει το δήμο και τους δημότες συμπαραστάτες στο έργο του.

«Σκύβω και προσκυνώ το μυροβόλο χώμα αυτής της πολιτείας που πριν από έναν αιώνα δέχθηκε τους πρόσφυγες απ’ τη Μικρά Ασία, μαζί με τον πατέρα μου. Προσκυνώ το χώμα αυτής πολιτείας που πριν από μισό αιώνα δέχθηκε τη γέννησή μου και σήμερα δέχεται την αναγέννησή μου στην Εκκλησιαστική Προσφορά», είπε από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως τόνισε, στο μεγάλο κάστρο της καρδιάς του, τον Άγιο Μηνά, αντικρίζει τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων και δοξάζει τον Θεό που βλέπει σε αυτά την αγάπη, την πίστη, την ελπίδα και τη θέληση να μείνουν εδραίοι στις παραδόσεις της Εκκλησίας.

«Αγαπητά μου παιδιά, αναλέγω σε όλους πως η αγκαλιά του Θεού είναι ανοιχτή και απευθύνω σε όλους σας αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε. Ζητώ τη συνδρομή των προσευχών σας με πρώτη αυτή του προκατόχου μου», κατέληξε στην αντιφώνησή του.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, υπήρξαν προσωπικές προσκλήσεις σε κληρικούς, εκπροσώπους μοναστικών αδελφοτήτων, τοπικών Αρχών και φορέων.

Το παρών έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Πλακιωτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπήθηκε από τον μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο και τον μέγα πρωτοσύγκελο των Πατριαρχείων Θεόδωρο (που κατάγονται από την Κρήτη).

Μητσοτάκης: Σήμερα είναι μία χαρμόσυνη μέρα για το νησί μας

Στην τελετή ενθρόνισης του αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου στο Ηράκλειο παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη, χαρμόσυνη ημέρα για το νησί μας, καθώς η Μεγαλόνησος υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης, της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Προσωπικά του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη. Η πολιτεία, στα πλαίσια των διακριτών συνταγματικών ρόλων, θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας. Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες.

Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν σήμερα. Εις έτη πολλά Δέσποτα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ