Μόρφου Νεόφυτος προς Έλληνες για την Ταπείνωση: Ο Θεός σας έστειλε έναν Μητσοτάκη και έναν Κασελάκη (video) - voucherergasia.gr
Πνευματικά

Μόρφου Νεόφυτος προς Έλληνες για την Ταπείνωση: Ο Θεός σας έστειλε έναν Μητσοτάκη και έναν Κασελάκη (video)

Δεν είναι λίγες φορές που ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, δεν διστάζει να πει την γνώμη του για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

Στο κήρυγμα του, που έγινε κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος απευθύνθηκε σε Έλληνες που είχαν έρθει πνευματική εκδρομή στην Κύπρο, λέγοντας τους χαρακτηριστικά το εξής:

“Ο Θεός σας έστειλε έναν Μητσοτάκη και έναν Κασελάκη”

θέλοντας να μας τονίσει ότι ξεφεύγοντας από τις διδαχές του Ευαγγελίου, θα έρθουν δεινά για την χώρα μας. Γι αυτό το λόγο ο Θεός και επιθυμώντας να μη χάσουμε την αιώνια ζωή, πρέπει να μας ταπεινώσει και γι αυτό μας έστειλε αυτούς τους πολιτικούς άρχοντες.

Οι ομιλίες του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, βρίσκουν χιλιάδες ακόλουθους Έλληνες και εκφράζουν πάρα πολύ κόσμο. Πάρα πολλές φορές όμως είναι αρκετά επικριτικές για τα τεκταινόμενα!

Ο Μητροπολίτης Μόρφου επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε,

“ότι μετά τα εμβόλια τα φοβερά, ο θάνατος έχει γίνει πολύ ξαφνικός και ανερμήνευτος, όχι μόνο για την 3η ηλικία, αλλά για όλες τις ηλικίες. Ένα μυστήριο και αυτό της δικής μας εγωπάθειας, ολιγοπιστίας και αμαρτίας.

Αυτές οι Κυριακές του Τριωδίου είναι ιαματικές για την δική μας θεραπεία. Πρέπει λοιπόν όλοι να θεραπεύσουμε το εγώ μας. Να ρίξουμε τη μύτη μας.

Να θυμηθούμε Κύπριοι τι μας έλεγαν οι πατέρες μας. Αυτοί που για να πουν έναν λόγο ενήστευαν 40 ημέρες.

Μαθαίνουμε λοιπόν αυτές τις Κυριακές του Τριωδίου πως να χαμηλώνουμε την Μύτη μας. Και αν δεν το μάθουμε μόνοι μας, ο θεός επειδή μας αγαπά και θέλει να είμαστε μαζί του στην Αιώνια ζωή, θα μας στείλει κάτι για να το μάθουμε.

Έτσι στην Κύπρο έστειλε 50 χρόνια προσφυγιά. Και τη ζούμε ακόμη. Και βγαίνεις από το Παλαιομέτοχο και βλέπεις απέναντι σου τον Τούρκο.

Και στους Έλληνες τι έστειλε. Τον Μητσοτάκη και τον Κασελάκη. Αυτή είναι μεγαλύτερη Ταπείνωση! Είναι μια ταπείνωση που απευθύνεται στην Καρδιά του Ευαγγελίου.”

Έπειτα από αυτές τις επισημάνσεις για την Ταπείνωση, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μίλησε για το ευαγγέλιο της Κυριακής, για τον Τελώνη και τον Φαρισαίο εξηγώντας πόσο επίκαιρο είναι σήμερα, αφού θέλουμε να αρέσουμε με τις πράξεις μας στον άνθρωπο και όχι στον Θεό.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα στο παραπάνω video του Voucher Ergasia.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ