Κατηγορίες: Πολιτική

Ανασχηματισμός: Στις 13:00 ορκίζονται τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός ή αλλιώς οι λειτουργικές βελτιώσεις και οι στοχευμένες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τις τρεις προσθήκες και τις δύο αναβαθμίσεις.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πέντε επιλογές του πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό
Με τις επιλογές του σε πρόσωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.
Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτού Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.
Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Σχέδιο αξιοποίησης κρέατος από ελεγμένες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου για τη σίτιση σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Τη δυνατότητα αξιοποίησης κρέατος από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου, οι οποίες είναι ελεγμένες και καθαρές…

05/11/2026

ΕΟΔΥ: Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα-Συνολικά 462 κρούσματα και 53 θάνατοι

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα,…

05/11/2026

Λιβάνιος: Επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για προσλήψεις στους δήμους

Την έναρξη διαλόγου για επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, προανήγγειλε ο…

05/11/2026

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σ/ν για την ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια και την προστασία συνεπών οφειλετών

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση…

05/11/2026

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Στις 18 Νοεμβρίου αναμένεται η Γ΄ φάση προσλήψεων

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, να ανακοινωθεί η Γ΄ φάση…

05/11/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ