«Αρνείται το ΥΠΑΑΤ την αύξηση του προϋπολογισμού του τρέχοντος Προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Πολιτική

«Αρνείται το ΥΠΑΑΤ την αύξηση του προϋπολογισμού του τρέχοντος Προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης»

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης προκειμένου να υλοποιηθούν 3.000 και πλέον επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης θεωρούνται «επιλαχόντα».

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του, επεσήμανε ότι πρόκειται ουσιαστικά για αγρότες, επιτυχόντες στην αξιολόγηση των προγραμμάτων που σήμερα μετά από πέντε χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών, παίρνουν την απάντηση ότι τελικά δεν μπορούν να υλοποιηθούν και θεωρούνται «επιλαχόντες», λόγω έλλειψης πόρων. Οι αγρότες πληρώνουν την μακρόσυρτη διαδικασία που ακολούθησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. και οδήγησε στη σταδιακή μείωση του προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθεί ο κανόνας ν+2 ή ν+3. Η Κυβέρνηση της N.Δ αρνείται την χρηματοδότηση ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα σχεδόν λέμε ότι πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, επενδύσεις, γρήγορη ανάκαμψη, προκειμένου να δούμε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα να μπαίνει ξανά σε τροχιά, για να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που η πανδημία ήδη προκάλεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου, επεσήμανε ότι η απορροφητικότητα του συνολικού προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης είναι 67,85% και αυτό έδινε τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για ανακατανομή των πόρων και χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση.

Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι έτσι μπορούσε και μπορεί- να λειτουργήσει ως πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο να χρηματοδοτηθεί τώρα προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα επενδυτικά σχέδια και να ενταχθούν απολογιστικά στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε από τον Υφυπουργό  να γίνει η χρηματοδότηση του προγράμματος είτε από εθνικούς πόρους είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε με άλλο τρόπο.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Οικονόμου  με την απάντησή του αρνήθηκε  την πρόταση του κ. Κεγκέρογλου και αρκέστηκε να πει ότι από το Φθινόπωρο θα υπάρξουν νέα Προγράμματα για τους Νέους Αγρότες και για Σχέδια Βελτίωσης, ύψους 180-200 εκατομμυρίων Ευρώ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ