Γεωργιάδης: Ξεπαγώνουν οι τριετίες αν πέσει η ανεργία κάτω του 10% - voucherergasia.gr
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ξεπαγώνουν οι τριετίες αν πέσει η ανεργία κάτω του 10%

«Από την ώρα που πέσει η ανεργία σε ετήσια βάση κάτω από το 10%, μπορούν να ξεπαγώσουν οι τριετίες, δεν μπορούν νωρίτερα. Πιστεύω ότι έτσι όπως πηγαίνει η οικονομία θα είμαστε κάτω από το 10% σε έναν, ενάμιση χρόνο από σήμερα» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι τριετίες, σημείωσε, έχουν παγώσει από την ΠΥΣ του 2012 έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από το 10%. «Αυτό έλεγε η ΠΥΣ, αυτό έλεγε η απόφαση του 2012. Η απόφαση αυτή ισχύει.  Όταν λέμε όμως κάτω από το 10% εννοούμε κάτω από το 10% σε ετήσια βάση» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «με τον ρυθμό της ανεργίας όπως πηγαίνει, πιστεύω ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2024 θα φτάσει στο 10, σε ετήσια βάση λίγο αργότερα».

«Η ανεργία όσο κατεβαίνει, κατεβαίνει πιο δύσκολα» προσέθεσε, εξηγώντας πως, σιγά σιγά μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας και εκεί δεν είναι τόσο εύκολο να μειωθεί σε χρονικό διάστημα αντίστοιχο με τον ρυθμό που μειωνόταν όταν ήταν υψηλότερα.

Σχετικά με την αναλογική κράτηση στους εργαζόμενους συνταξιούχους, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη Βουλή, είπε ο υπουργός, ενδεχομένως και μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις.

«Η γενική ιδέα είναι ότι δεν πρέπει ο συνταξιούχος να υφίσταται ποινή όταν θέλει να συνεχίσει να εργάζεται. Δεν πρέπει η εργασία του να είναι ποινή, ο συνταξιούχος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πληρώσει τα ένσημά του και παίρνει τη σύνταξή του γιατί πλήρωσε τα ένσημά του, δουλεύοντας 35 χρόνια άλλος 38, άλλος 40. Δεν είναι σωστό να λες σε αυτόν τον άνθρωπο ότι επειδή αποφάσισες να δουλέψεις παραπάνω για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου, γιατί σου αρέσει, δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης ή γιατί υπάρχει μια ευκαιρία, ότι πάω και σου κόβω το 30% της σύνταξης, αυτό είναι ποινή. Και είναι μια ποινή που έχει και κάποιες πολύ παράλογες στρεβλώσεις. Για παράδειγμα, είσαι καλλιτέχνης και σου ζητούν να κάνεις δύο εμφανίσεις ένα μήνα, να πας σε δύο συναυλίες. Εάν είναι συνταξιούχος και κάνεις δύο εμφανίσεις, χάνεις το 30% της σύνταξής σου, άρα τι θα κάνεις, ή δε θα πας να κάνεις εμφανίσεις ή θα τις κάνεις και θα πληρωθείς μαύρα, το πιθανότερο ενδεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ