Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Όσοι νέοι προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την Πολιτεία με 1.200 ευρώ για έξι μήνες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Πολιτική

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Όσοι νέοι προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την Πολιτεία με 1.200 ευρώ για έξι μήνες

Με μια ειδικη αναφορά στους νέους ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την καθιερωμένη ομιλία του στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος κρύβει παγίδες για πολλούς», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η «Ελλάδα χρειάζεται πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς».

Τα 18 Rafale θα γίνουν 24

Και συνέχισε: «Εδώ ανακοίνωσα την αγορά των 18 rafale, τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Κυρίως όμως για να παρουσιάσω τα περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί το 2022».

«Η προηγούμενη περίοδος υπήρξε πολύ δύσκολη με πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Οι 19 από τους 26 μήνες της διακυβέρνησης μας ήταν μήνες κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων. Όμως η οικονομία μας έμεινε όρθια. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτή τη θύελλα και το κάναμε πράξη».

Έρχεται η ρεαλιστική ελπίδα της βελτίωσης του εισοδήματος

«Οι Έλληνες, πλέον, πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού. Επίσης, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλουν λιγότερες εισφορές. Τα σύνορα μας φυλάσσονται ευρωπαϊκά και διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. Είχαμε σημαντικές απώλειες, αλλά ήταν λιγότερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αναφορικά με την πανδημία».

«Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε αριθμούς που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αποτυπώνεται και στην υποχώρηση της ανεργίας κατά 2 μονάδες. Σήμερα, οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι περισσότεροι την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει αισιοδοξία. Πρόοδος αποτυπώνεται και στα κόκκινα δάνεια».

«Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%».

Διαμήνυσε πως ανάπτυξη για ολους, κανείς δεν θα μείνει πίσω και προσέθεσε ότι «ενώ εν μέσω πανδημίας εκτυλίχθηκε ένα γιγάντιο πρόγραμμα προστασίας της εργασίας, δεν σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις».

Η πολιτική της κυβέρνησης σε αριθμούς

Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: στην αύξηση των καταθέσεων, στην υποχώρηση της ανεργίας, στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού, στα μειωμένα κόκκινα δάνεια, στον δείκτη οικονομικού κλίματος που άγγιξε το υψηλότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.

Μητσοτάκης: Εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η πώληση του μειοψηφικού πακέτου του ΔΕΔΔΗΕ για 2,1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Μας εξέπληξε όλους το ύψος του τιμήματος. Όλα αυτά αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ανέφερε πως το τεράστιο έργο της αναπλασης του Ελληνικού ξεκίνησε, ο ΒΟΑΚ χαρίζει 35.000 νέες θέσεις εργασίας, το Μετρο θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023 και ότι στην Αθήνα η γραμμή 4 του μετρό θα εξυπηρετεί περί το ένα εκατομμύριο επιβάτες όταν ολοκληρωθεί.

Θα βαδίζουμε πάντα μπροστά και θα κοιτάμε ψηλά

«Το είπαμε το κάναμε, η Ελλάδα αλλάζει, αυτός είναι ο απολογισμός της προηγούμενης διετίας, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μαθαίνοντας από τα λάθη μας με γνώμονα την αλήθεια, κάνοντας, όπου και όταν πρέπει και την αυτοκριτική μας. Πλουσιότερη Ελλάδα σημαίνει πλουσιότεροι Έλληνες. Και σε αυτόν τον δρόμο συναντιόμαστε με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της προόδου. Μιλώ για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που απορρίπτει την αχρείαστη πόλωση. Αυτή που αναγνωρίζει στην ευθύνη την άλλη όψη της ελευθερίας. Η ατομική επιτυχία δεν μπορεί να οδηγεί στην αμετροέπεια και την αλαζονεία. Θα βαδίζουμε πάντα μπροστά και θα κοιτάμε ψηλά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εθνικό σχέδιο δράσης για τους νέους – Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το εθνικό σχέδιο δράσης για τους νέους. «Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο.

Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικό.

Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data

Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, καθιερώνεται από το 2022 η μόνιμη ψηφιακή κάρτα για τους νέους.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ