"Πόλεμος" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ στα κανάλια - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Πολιτική

"Πόλεμος" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ στα κανάλια

Απαντήσεις στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τα επιπλέον 2 εκατ. ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια έδωσε στη Βουλή ο Στέλιος Πέτσας υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν ένα «ελάχιστο ποσό». 

«Είναι ελάχιστο το ποσό» σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική μας για τη στήριξη της οικονομίας, ανέφερε ο κ. Πέτσας από το βήμα της Βουλής. Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου το ποσό των 2 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στα κανάλια αντιστοιχεί στο 0,029% του πακέτου των 6,8 δισ ευρώ το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη της οικονομίας από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πέτσας παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχει η δυνατότητα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, για προβολή δωρεάν μηνυμάτων αλλά σημείωσε ότι χρειάζονται και μη δωρεάν μηνύματα γιατί αυτά είναι πιο «επαγγελματικά» και «αποτελεσματικά». «Χρειάζεται μια επαγγελματική εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Η πρώτη καμπάνια έδειξε ότι έσωσε ζωές» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.  

Ο κ. Πέτσας απάντησε, όμως, και στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θέλει να μοιάσει με τον Όρμπαν. «Ποιος θέλει να μοιάσει με τον κ. Όρμπαν; Αυτός που ενδεχομένως ήθελε να χρησιμοποιήσει μπροστινούς όπως καταγγέλλει ο κ. Καλογρίτσας για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας;» ρώτησε και διαβεβαίωσε: «εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε, θέλουμε να σώσουμε ζωές».

Τσίπρας: “Δώστε τα λεφτά για την πανδημία”

Βολές στην κυβέρνηση ότι δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά για την οικονομική ενίσχυση των καναλιών αλλά όχι για τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα μέσα συγκοινωνίας προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από την πανδημία, επέρριψε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον ίδιο τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα να αποσύρει τη «δεύτερη λίστα Πέτσα» ύψους 2 εκατ. ευρώ.  

«Πάρτε το πίσω κύριε Πέτσα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ρύθμιση για τα κανάλια την οποία χαρακτήρισε «ντροπή για τη δημοκρατία». Καταλόγισε, μάλιστα στην κυβέρνηση ότι δίνει χρήματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς «πάλι χωρίς όρους και κριτήρια» προκειμένου να τα εκβιάσει για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Επιπλέον της επέρριψε ότι «ανοίγει φάμπρικα» με τα κανάλια την ώρα που δεν έχει δώσει «ούτε ένα ευρώ» για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές, τη στήριξη των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς και την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών ώστε να μην στοιβάζονται οι πολίτες.

Τσίπρας σε καναλάρχες: Δώστε τα λεφτά στο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να πουν όχι στη δεύτερη λίστα Πέτσα και να δώσουν τα χρήματα στο ΕΣΥ. «Απευθύνομαι και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ. Δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Δε θα σας σώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ