Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Αισιοδοξία για νέα πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αισιοδοξία για νέα πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Από τα θετικότερα στοιχεία της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών,  του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το πέρας της συνόδου των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ήταν ο θετικός τόνος και οι αμοιβαίες υποσχέσεις για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν ξεκίνησε στις 17:20 το απόγευμα της και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00, ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεταξύ τους υπήρξε θετικό κλίμα, «ο πάγος έσπασε», με τους δυο ηγέτες να συναινούν στο να αφήσουν πίσω τις προκλητικές ενέργειες και να κάνουν νέα αρχή, παρά τις δεδομένες και σημαντικές διαφορές τους.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε αμοιβαία συμφωνία κατανόησης, εστιάζοντας στο ότι «πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να αποφευχθούν καταστάσεις δύσκολα διαχειρίσιμες, θα πρέπει να υπάρξει η διάθεση να προχωρήσουμε σε θετική ατζέντα παρά τις μεγάλες διαφορές οι οποίες υπάρχουν. Για μας η διαφορά είναι στη διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες μίλησαν και για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να συνεννοηθούν, αρκεί να αποφεύγονται οι προκλήσεις. Ενδεικτικές του θετικού κλίματος που επικράτησε μεταξύ των δυο στις Βρυξέλλες, είναι οι προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παραμένουν.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Παρόλο που οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν, Ελλάδα και Τουρκία είναι γείτονες και η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων. Ο διάλογος είναι συνεπώς πάντα σημαντικός».

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές μεταξύ των δύο χωρών, αναφέροντας ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου με την Ελλάδα. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «όταν προκύπτουν δυσκολίες, εσείς άνετα (σ.σ.: ο κ. Μητσοτάκης) μπορείτε να με καλείτε από την ειδική γραμμή, όπως κι εγώ μπορώ να καλώ εσάς.»

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ