Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - voucherergasia.gr
1. Πρώτα Θέματα

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Λίγες ημέρες απέμειναν στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, με έκπτωση από 45 έως 480 ευρώ στο λογαριασμό ρεύματος, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση.

Η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης (με ρεύμα) εκπνέει την προσεχή Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και το επίδομα αφορά τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν air condition, ηλεκτρικές σόμπες, ηλεκτρικά καλοριφέρ για να ζεστάνουν την κατοικία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα, ενώ τα νοικοκυριά – δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θα λάβουν τη δεύτερη δόση της ενίσχυσης στο τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα έως 29 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η δόση του επιδόματος θέρμανσης για το πετρέλαιο στα νοικοκυριά με αγορές έως 31 Ιανουαρίου και καταχώριση παραστατικών έως 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη χορήγηση της ενίσχυσης στο ρεύμα ανέχονται σε 452.138 ενώ έως τη λήξη της προθεσμίας εκτιμάται ότι ο αριθμός τους δύσκολα θα φθάσει τις 500.000. Επισημαίνεται ότι πολλά νοικοκυριά απέφυγαν να κάνουν αίτηση καθώς σύμφωνα με το νόμο θα αποκλείονταν αυτόματα από το κοινωνικό τιμολόγιο που ισχύει για ολόκληρο το έτος και θα έχαναν όφελος που φθάνει και τα 120 ευρώ το τετράμηνο.

Οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, (https://www1.aade.gr/gsisapps/oilbftelectric/login/login.htm) με τη χρήση των κωδικών TAXISnet αλλά δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο ΑΦΜ.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ