1. Πρώτα Θέματα

Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι έμειναν εκτός

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ ανά παιδί, με περισσότερους από 73.000 δικαιούχους να λαμβάνουν σήμερα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Την ίδια ώρα, ωστόσο, 23.676 ΑΦΜ παραμένουν χωρίς δηλωμένο ή έγκυρο IBAN, γεγονός που εμποδίζει την καταβολή της ενίσχυσης.

Η συμπληρωματική πληρωμή αφορά εξαρτώμενα τέκνα που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2025 έως και τις 31 Ιουλίου 2026 και δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη καταβολή του μέτρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, η ενίσχυση καταβλήθηκε σε 73.542 δικαιούχους για συνολικά 81.188 εξαρτώμενα τέκνα, με το συνολικό ποσό της πληρωμής να ανέρχεται σε 11.935.500 ευρώ.

Τα χρήματα αναμένεται να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πληρώθηκαν και όσοι είχαν πρόβλημα με το IBAN

Στη σημερινή πληρωμή συμπεριλήφθηκαν και χιλιάδες δικαιούχοι οι οποίοι είχαν μείνει εκτός της πρώτης καταβολής εξαιτίας προβλημάτων με τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Ειδικότερα, 11.334 δικαιούχοι, που αντιστοιχούν σε 21.044 εξαρτώμενα τέκνα, έλαβαν συνολικά 2.988.750 ευρώ.

Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι κατά την πρώτη πληρωμή είτε δεν είχαν γνωστοποιήσει στην ΑΑΔΕ έγκυρο αριθμό IBAN είτε είχαν δηλώσει λανθασμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Μετά την ενημέρωσή τους από την ΑΑΔΕ και τη δήλωση ή διόρθωση του IBAN, κατέστη δυνατή η καταβολή των χρημάτων.

Πώς προσδιορίστηκαν οι δικαιούχοι

Για τον προσδιορισμό των προσώπων που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση ελήφθησαν υπόψη οι εμπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν κατά το τρέχον έτος.

Παράλληλα, συνυπολογίστηκαν οι σχετικές μεταβολές καθώς και οι αποδόσεις ΑΦΜ που έχουν καταχωριστεί στο Φορολογικό Μητρώο, προκειμένου να εντοπιστούν τα εξαρτώμενα τέκνα που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική πληρωμή.

23.676 ΑΦΜ εξακολουθούν να μην έχουν έγκυρο IBAN
Ανοιχτή παραμένει, πάντως, η εκκρεμότητα για 23.676 ΑΦΜ, για τα οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δηλωμένος και έγκυρος τραπεζικός λογαριασμός.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε δεν έχει γνωστοποιηθεί καθόλου IBAN στην ΑΑΔΕ είτε ο αριθμός λογαριασμού που έχει καταχωριστεί περιέχει λανθασμένα στοιχεία.

Το πρόβλημα με τα τραπεζικά στοιχεία είναι κρίσιμο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως καταδεικνύει και η σημερινή συμπληρωματική πληρωμή: περισσότεροι από 11.000 δικαιούχοι που είχαν αρχικά μείνει εκτός κατάφεραν να λάβουν την ενίσχυση αφού δήλωσαν ή διόρθωσαν το IBAN τους.

Πρόσφατα άρθρα

Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών και Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2026

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής…

28/08/2026

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α΄ φάσης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»,…

28/08/2026

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στις κλειστές κατοικίες – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 για την έκδοση βεβαιώσεων επιλεξιμότητας που αφορούν αποκλειστικά κλειστές…

28/08/2026

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο σε Κρήτη, Ρόδο και…

28/08/2026

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελεύθερους επαγγελματίες,…

28/08/2026

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς για το 2024

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να υπάρξει η διπλή επιστροφή ενοικίου σε…

28/08/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ