ΠΑ.ΣΥ.ΚΕΚ: Να συνεχιστεί το Voucher Εργαζομένων μέχρι 31/10/2023 - voucherergasia.gr
1. Πρώτα Θέματα

ΠΑ.ΣΥ.ΚΕΚ: Να συνεχιστεί το Voucher Εργαζομένων μέχρι 31/10/2023

Αίτημα παράτασης της υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων, κατέθεσε προς τη ΔΥΠΑ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ε.Κ).

Όπως τονίζεται στο αίτημα του συλλόγου, οι ωφελούμενοι εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο εν λόγω έργο, λόγω της ποιότητας των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης και της συμβατότητας αυτών με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, αλλά είναι αδύνατον να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μέσα στα στενά χρονικά όρια που βάζει η ΔΥΠΑ (καταληκτική ημερομηνία έναρξης τμημάτων 30 Ιουνίου 2023 και καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης 31 Ιουλίου 2023).

Το γεγονός ότι μόλις στις 21η Ιουνίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Δ’ φάσης του Μητρώου Ωφελουμένων, με δικαίωμα υποβολής ένστασης των απορριφθέντων ως την 28η Ιουνίου, συν του ότι οι ωφελούμενοι-εργαζόμενοι του προγράμματος αλλά και οι καθηγητές των ΚΔΒΜ, περιμένουν να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες μέσα στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο καθιστά αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι για όλους τους εργαζόμενους που δήλωσαν συμμετοχή.

Ως εκ τούτου ο ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ε.Κ. ζητάει να παραταθεί η υλοποίηση του προγράμματος μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ: Διοικητή Δ.ΥΠ.Α κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο

ΚΟΙΝ : Υποδ/τη Δ.ΥΠ.Α κ. Χριστόπουλο Γεωργ.
Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Ε.Ε.Κ Δ.ΥΠ.Α κ. Θεοδωρίδου Αθανασία

Θέμα «Αίτημα παράτασης της υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων του ΤΑΑ»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τον έντονο προβληματισμό των ΚΔΒΜ μελών μας για την απόφαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ που ορίζει την 31η Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζόμενων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες’’ δεξιότητες» με προθεσμία έναρξης υλοποίησης των τμημάτων κατάρτισης την 30η Ιουνίου 2023.

Με δεδομένο ότι:

α) ως σήμερα εκτιμούμε ότι έχουν ενταχθεί στην κατάρτιση οι μισοί περίπου από τους 150.000 ωφελούμενους,

β) στις 21η Ιουνίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Δ’ φάσης του Μητρώου Ωφελουμένων με δικαίωμα υποβολής ένστασης των απορριφθέντων ως την 28η Ιουνίου και

γ) στο προσεχές διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα της Ε’ φάσης του Μητρώου Ωφελουμένων, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή του ΔΣ για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου διακόπτει το συνολικό πρόγραμμα στο μέσο της ομαλής και επιτυχούς υλοποίησής του.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι ωφελούμενοι εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο έργο, λόγω της ποιότητας των προσφερομένων προγραμμάτων κατάρτισης και της συμβατότητας αυτών με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Το γεγονός όμως ότι ένας μεγάλος αριθμός ωφελουμένων εργάζεται με καθεστώς κυλιόμενων ωραρίων, πολλοί εξ αυτών θα κάνουν, εντός του προβλεπομένου χρονικού περιθωρίου για την κατάρτιση, χρήση των καλοκαιρινών τους αδειών καθώς επίσης και η δέσμευση πόρων των ΚΔΒΜ, σε εκπαιδευτές και αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της παράλληλης υλοποίησης άλλων προγραμμάτων κατάρτισης, όπως της Κοινωφελούς Εργασίας, Προγραμμάτων των Κοινωνικών Εταίρων και του ΕΠΑΝΕΚ καθιστούν σχεδόν αδύνατη την προσπάθεια συγκρότησης τμημάτων κατάρτισης εντός του ασφυκτικού αυτού χρονοδιαγράμματος από το σύνολο των ΚΔΒΜ.

Επιπρόσθετα οι ωφελούμενοι της Δ’ και Ε’ φάσης του σχετικού μητρώου είναι αδύνατον να ενταχθούν σε πρόγραμμα κατάρτισης με ημερομηνία έναρξης ως την 30η Ιουνίου.

Μετά την πρόσφατη επίτευξη του οροσήμου των δύο έργων κατάρτισης του ΤΑΑ, θεωρούμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η ανεμπόδιστη ολοκλήρωση του κατά γενική ομολογία επιτυχημένου έργου της κατάρτισης 150.000 εργαζομένων, το οποίο εύστοχα σχεδίασε και άριστα υλοποιεί η ΔΥΠΑ.

Για τον λόγο αυτό και έχοντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι το εν λόγω έργο αποτελεί κορυφαία παρέμβασής σας, προτείνουμε την παράταση υλοποίησή του τουλάχιστον ως την 31 Οκτωβρίου και σε κάθε περίπτωση ως την ολοκλήρωσή του.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Γούλας Στέφανος

Ο Γραμματέας
Σπαθής Γιώργος

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ