Χαρίτσης: "θα δώσουμε βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων" - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Χαρίτσης: “θα δώσουμε βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων”

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 θα αρχίσουν να υφίστανται δύο νέα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως γνωστοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με το νέο Ταμείο Υποδομών θα επιτευχθεί χρηματοδότηση συγκεκριμένων κατηγοριών υποδομών, όπως η ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτίρια και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, ενώ με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα δοθεί βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων, καθώς και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε: “Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος καινοτομεί σε σχέση με τους αντίστοιχους του παρελθόντος, τόσο ως προς τα μέσα της χρηματοδότησης, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις, όσο και στις κατευθύνσεις που θέτει, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις συνέργειες και δικτυώσεις, σε τομείς προτεραιότητας όπως η τεχνολογική καινοτομία ή η αγροδιατροφή, αλλά και εντάσσοντας για πρώτη φορά ισότιμα κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αναμένεται στον πρώτο μόνο κύκλο, για μόλις τέσσερα από τα οκτώ καθεστώτα του Νόμου, να υποβληθούν περί τα 800 επενδυτικά σχέδια, με ιδιαίτερο βάρος να πέφτει στη βιομηχανία/μεταποίηση καθώς και στον πρωτογενή τομέα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στα τέσσερα χρόνια του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου εγκρίθηκαν συνολικά 1.200 σχέδια”.

Και πρόσθεσε: “Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ακολουθήσουν δύο νέα σημαντικά εργαλεία. Με το νέο Ταμείο Υποδομών στοχεύουμε στην χρηματοδότηση- προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος- συγκεκριμένων κατηγοριών υποδομών, όπως η ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτίρια και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών. Με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα δώσουμε βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων, καθώς και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η οποία για μας μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό κλάδο της οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ