Ηλιόπουλος: Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων είναι ήδη ψηφισμένος νόμος

Ηλιόπουλος: Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων είναι ήδη ψηφισμένος νόμος

1 Μαΐου 2018

Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η εφαρμογή των αρχών της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας είναι ήδη ψηφισμένοι νόμοι του κράτους, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Την ίδια ώρα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο ρεκόρ δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στο γεγονός ότι σε αυτές η πλήρης απασχόληση φτάνει το 70%.

Όσον αφορά το θέμα της καταπολέμησης της ανεργίας, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, το ισοζύγιο των θέσεων εργασίας δείχνει ότι επιτεύχθηκε καλύτερη επίδοση και από το 2017. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 55.580 περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες χάθηκαν, λόγω απολύσεων, αποχωρήσεων, κτλ. «Το 70% των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, είναι πλήρους απασχόλησης» τόνισε.

Ακόμα, σχετικά με το ρόλο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ο ίδιος, υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι των τελευταίων ετών οδήγησαν στον περιορισμό της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας από το 19% στο 12%. Ως προς τον κατώτατο μισθό, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία, όπως είπε, μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, προχώρησε σε τρεις ή τέσσερις αυξήσεις της τάξης του 5% ανά έτος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<