Μητσοτάκης: «Έτσι πήρα την απόφαση για lockdown. Φώναζαν 'Παναγία μου!'» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Μητσοτάκης: «Έτσι πήρα την απόφαση για lockdown. Φώναζαν 'Παναγία μου!'»

«Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», κατά την οποία εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τόσο η υγειονομική όσο και η οικονομική κρίση θα ξεπεραστούν και όλα θα αποδειχθούν μία προσωρινή παρένθεση. «Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές», τονίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι μέσα από την υγειονομική κρίση απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα υγείας και τονίζει: «Έχω βάλλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά».

Σε άλλο σημείο, περιγράφει το πώς έλαβε την απόφαση του lockdown: «Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: “Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!“. Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα».

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, λέει: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε το Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».

Αναφερόμενος στο ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα, αφού σημειώνει ότι πλέον έχουν γίνει φίλοι, τονίζει: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός».

«Η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση: Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020», τονίζει και επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη σε επιχορηγήσεις και επιδόματα, διαμηνύοντας ότι θα πει και όχι σε αιτήματα που θα του υποβληθούν: «Αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος. Το κράτος είμαστε εμείς τελικά. Γι’ αυτό μιλώ για επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ