Συνέντευξη στο Voucher Ergasia: «Θέλουμε ένα κράτος που να μην τιμωρεί τους επιχειρηματίες» - voucherergasia.gr

Συνέντευξη στο Voucher Ergasia: «Θέλουμε ένα κράτος που να μην τιμωρεί τους επιχειρηματίες»

Σε μία περίοδο που η κρίση δεν έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα και οι νέοι δύσκολα αποφασίζουν το επιχειρηματικό βήμα, ο Ζαχαρίας Σηφάκης το τόλμησε.

Με όρεξη για δουλειά, με όρεξη να πετύχει, με όρεξη να δείξει ότι στην Ελλάδα της κρίσης όλα γίνονται ακόμα και όταν δεν έχεις βοήθεια από το κράτος.

Ο νεαρός ιδιοκτήτης ενός από τις πιο γνωστά και επιτυχημένα μεζεδοπωλεία του Ηρακλείου, μιλά στο Voucher Ergasia και αναφέρεται στο εγχείρημα. Πώς είναι να ανοίγεις μία επιχείρηση; Ποια η βοήθεια από το κράτος; Και φυσικά απαντά στο πιο κρίσιμο ερώτημα: Μετάνιωσε για την επιλογή του;

– Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον θέλει να κάνει ένα επιχειρηματικό βήμα;

Η συμβουλή μου προς τους νέους ανθρώπους είναι να τολμούν και να επιχειρούν! Η ζωή θέλει τόλμη, πείσμα και αγάπη για αυτό που κάνεις και το μόνο σίγουρο είναι πώς θα σε ανταμείψει.

– Πώς είναι η καταναλωτική δύναμη του Ηρακλείου;

Το Ηράκλειο αναμφίβολα είναι μία μεγάλη πόλη, με μεγάλη αγοραστική δύναμη και απαιτητικούς πελάτες. Όταν δουλεύεις με σεβασμό προς τον καταναλωτή, παρέχεις υψηλές υπηρεσίες, έχοντας πάντα ως γνώμονα το “value for money”, θεωρώ πως μόνο έτσι μπορείς να τον προσελκύσεις.

– Έχεις βοηθηθεί από το κράτος στο να προσλάβει προσωπικό;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν αναζήτησα βοήθεια από δημόσιους φορείς. Ωστόσο, θα ήθελα να υπάρχει μία πρώτη κατεύθυνση και ενημέρωση κατά την σύσταση μίας εταιρείας, έτσι θα γνώριζα σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια.

– Υπάρχει στήριξη;

Σαφώς και υπάρχει στήριξη από φίλους, συγγενείς και ευρύ κοινωνικό κύκλο. Σίγουρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον αδελφό και συνέταιρο μου, που έχουν δώσει όλο τους τον εαυτό και την ενέργεια, σε αυτό το επαγγελματικό εγχείρημα. Ευχαριστώ και το Voucher Ergasia για το βήμα που μου δίνει ώστε να βοηθηθούν κι άλλοι που έχουν στο μυαλό τους να κάνουν ένα επιχειρηματικό βήμα. Και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που έχω γνωρίσει τους τελευταίους μήνες και είναι σαν να το ξέρω χρόνια. Τον Νίκο Πηρουνάκη για τον αγώνα που κάνει και τη στήριξή του του για το μαγαζί μου.

– Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Kάνοντας τον απολογισμό έως τώρα, έχεις μετανιώσει που σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα αποφάσισες να γίνεις επιχειρηματίας;

Δεν έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση! Δώσαμε ζωή σε μία οικογενειακή επιχείρηση, αφιερώνοντας χρόνο, βάζοντας μεράκι και σεβόμενοι πάντα τον κόσμο που φιλοξενούμε αλλά και τις ανάγκες του. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν λειτουργεί αυτόματα ούτε είναι εύκολη στο ξεκίνημά της. Έχουμε φοβερή όρεξη για δουλειά και ανάπτυξη. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη βοήθεια από το κράτος. Πολλές φορές αισθάνομαι σαν να τιμωρεί τους επιχειρηματίες. Δεν πρέπει να κόψει τη φόρα σε οποιονδήποτε θέλει να ανοίξει μία δική του επιχειρήση. Αντίθετα πρέπει να τον βοηθήσει.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ