Η Ελλάδα ήταν και παραμένει τελευταία στις συνδέσεις internet - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τεχνολογία

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει τελευταία στις συνδέσεις internet

Η BroadbandChoices στην τελευταία της έκθεση για την “Προσβασιμότητα στο διαδίκτυο” κατέταξε για άλλη μία φορά την Ελλάδα και Κύπρο στις δύο τελευταίες θέσεις από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Δανία τόσο το 2021 όσο και τους δύο πρώτους μήνες του 2022 έχει την καλύτερη συνολική υπηρεσία διαδικτύου, με βάση μετρήσεις όπως η ταχύτητα λήψης και ανεβάσματος, κόστος και κάλυψη. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με συγκριτικά χαμηλότερες ταχύτητες και υψηλότερες τιμές και την τρίτη το Λιχτενστάιν.

Η Ελλάδα και η Κύπρος τόσο το 2021 όσο και το 2022 “έπιασαν πάτο” στις χώρες τις ΕΕ, και μάλιστα είναι πιο κάτω ακόμα και από χώρες που βρίσκονται υπό ένταξη, όπως το Μαυροβούνιο, Σερβία, αλλά ακόμα και από αυτές που συζητιέται η ένταξή τους, όπως Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ουκρανία, και Μολδαβία. Μόνο η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Γεωργία που και αυτές συζητούν την ένταξή τους στην ΕΕ, είναι λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να μπουν για να μην αισθανόμαστε μόνοι.

Για το 2022 η Ελλάδα βρίσκεται στην 86η θέση και η Κύπρος στην 90κοστή. Κάτι καλύτερο πάντως, από το 2021 που ήταν στην 98 και 99 θέση αντίστοιχα. Σύμφωνα με την αναφορά, η μέση ταχύτητα λήψης στη Ελλάδα είναι 15,6 Mbit/s την στιγμή που η Δανία έχει 69,4 Mbps και η καλύτερη τιμή ανήκει στο Λιχτενστάιν με 75,7 Mbps.

Βέβαια τα παραπάνω για να είναι σωστά συγκρινόμενα θα πρέπει να βάλετε στην εξίσωση τον πληθυσμό και τα τετραγωνικά χιλιόμετρα κάθε χώρας. Η Δανία από το 2020 είχε πληθυσμό περίπου 5,8 εκατομμύρια και έκταση 43.000 Km2 και η Ελλάδα 11 εκατομμύρια με 132.000 Km2. Αναλογικά η Δανία είναι πιο πυκνοκατοικημένη.

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Αρκετές χώρες, όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η Υεμένη και ο Λίβανος κατέγραψαν μέσες ταχύτητες λήψης μικρότερες από 1 Mbps.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα κατάταξης προσβασιμότητας στο διαδίκτυο της BroadbandChoices:

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ