Κατηγορίες: Θέσεις εργασίας

800 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Προχωράει κανονικά η εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο, καθώς έχει προγραμματιστεί για το επόμενο δίμηνο.

Δικαίωμα, συμφωνα με το dimosio.gr συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν οι Έλληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

1) Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου.

2) Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.

  1. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.
  2. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.
  3. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.
  4. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
  5. Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
  6. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  7. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
  8. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων.
  9. Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.
  10. Δεν έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση.
  11. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

 

Πρόσφατα άρθρα

Ζαχαράκη: Περίπου 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών στη δεύτερη φάση

Την πρόσληψη περίπου 6.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη δεύτερη φάση, με στόχο αυτή να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από…

16/09/2026

Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤnews, παρουσίασε την συνολική εικόνα…

16/09/2026

Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

Σε ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο υπηρεσιακής εξέλιξης οδηγούνται οι δηµόσιοι υπάλληλοι, καθώς το υπό συζήτηση…

16/09/2026

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, από τις 23/09 ξεκινά η διαδικασία και στα ΚΕΠ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα της ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους να μπορούν…

16/09/2026

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνθέσει τα λόγια μιας προσευχής, αλλά δεν μπορεί να προσευχηθεί

«Η στάση μας απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ούτε από φόβο ούτε…

16/09/2026

Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

Σε 719 έως 1.438 ευρώ ανέρχεται το ειδικό εποχικό βοήθημα της ΔΥΠΑ για το 2026,…

16/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ