ΑΣΕΠ 4Κ/2020: Μένουν εκτός χιλιάδες εργαζόμενοι από το “Βοήθεια στο Σπίτι”
Κατηγορίες: Θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: Μένουν εκτός χιλιάδες εργαζόμενοι από το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ανατροπή στην προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ “Βοήθεια στο Σπίτι”, βάζει με απόφασή του το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 1548/2022 Απόφαση του το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ακυρώνει την «4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), κατά το μέρος που προβλέπει ότι η “ειδική εμπειρία”… λαμβάνεται υπόψη και για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης».

Στην ουσία η απόφαση καταργεί τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων.

Υπενθυμίζεται οτι το φαινομενο της ειδικής εμπειρίας ειχε προκύψει και παλιοτερα με το διαγωνισμο 3Κ/2018 με τον οποιο θα διοριζοντας στο Δημοσιο χιλιάδες συμβασιούχοι που εργαζόντουσαν στους δήμους για χρονια με ανανέωση συμβάσεων. Και τοτε ειχε κριθεί παράνομη η ειδική εμπειρία απο το Στε με τη δικαιολογία οτι δεν δινονται ισες ευκαιρίες στους υποψήφιους που θέλουν να μπουν στο Δημόσιο.

Το ιδιο ακριβως προβλημα επρεπε να αντιμετωπίσει και το υπουργείο Υγείας με την τωρα προκήρυξη 7Κ/2022. Το Συμβούλιο της Επικράτειας  μεχρι τωρα έκρινε την «ειδική μοριοδότηση» ως αντισυνταγματική, κι ως εκ τούτου έβγαζε «άκυρες» της προκηρύξεις που έδιναν «έξτρα» μόρια στους υποψήφιους (πχ: προϋπηρεσία ως επικουρικό προσωπικό σε δομές υγείας). Παρά την απόφαση αυτή του ΣτΕ, όμως, τα αρμόδια υπουργεία εξέταζαν το πώς θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση, η οποία θα είναι ταυτόχρονα συμβατή με το ΣτΕ, για τους νοσηλευτές και το προσωπικό που υπηρετεί ή υπηρέτησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ως επικουρικό προσωπικό, με εποχικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με λίγα λόγια, το κράτος προσπαθούσε οπως ειχε γραψει το e-dimosio, να βρει έναν τρόπο να παρακάμψει το κώλυμα που έχει προκύψει.

Ωστόσο, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον περασμένο Φεβρουάριο, το κράτος βρήκε τρόπο να «παρακάμψει» τις αντιδράσεις του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της «ειδικής μοριοδότησης».

Πιο συγκεκριμένα, οπως ειχε γραψει το e-dimosio το εν λόγο ΦΕΚ όριζε ότι από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 και μετά και αποκλειστικά για την περίοδο covid, μπορεί να υπάρξει ειδική και αιτιολογημένη μοριοδότηση για κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Πηγή: e-dimosio.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ