ΑΣΕΠ: Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές – Τι αλλάζει - voucherergasia.gr
Θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ: Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές – Τι αλλάζει

Ξεπαγώνουν όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσαν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, το ΑΣΕΠ θα έχει και πάλι το «ελεύθερο» να συνεχίσει απρόσκοπτα όλες τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς που έχει αφήσει στη μέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της θητείας της νέας κυβέρνησης, αναμένονται και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής. Σε πρόσφατη συνέντευξης, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως αναμένεται να υπάρξει διορθωτική ρύθμιση ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι θα περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ειδικότερα, είπε ότι: «Κάτι που με προβληματίζει έχει να κάνει με την ταχύτητα που γίνονται οι προσλήψεις. Ο ΑΣΕΠ είναι αξιόπιστος, όμως οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες», δήλωσε και προανήγγειλε ότι μία σημαντική μεταρρύθμιση για τον επόμενο ή την επόμενη υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιταχυνθεί η διαδικασία των προσλήψεων. «Μιλάμε για αλλαγή λειτουργίας του ΑΣΕΠ, όχι για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ», τόνισε.

Ο πρώτος διαγωνισμός που βγαίνει από το συρτάρι

H πρώτη προκήρυξη που θα ξεπαγώσει είναι η 2Κ/2023 η οποία προβλέπει την πλήρωση 72 θέσεων σε Επιμελητήρια της χώρας. Αμέσως μετά , θα ακολουθήσει η 3Κ/2023, η οποία προβλέπει την πλήρωση 29 θέσεων στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) όλης της χώρας.

Στη συνέχεια, σειρά θα πάρουν δύο ακόμα μεγάλοι διαγωνισμοί που θα «ανοίξουν» θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και σε 13 ακόμα μεγάλους φορείς της Παιδείας και του δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλους τους διαγωνισμούς που προαναφέραμε δεν απαιτείται γραπτός διαγωνισμός και οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει της μοριοδότησης των υποψηφίων.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου είχε εξαιρεθεί από το «πάγωμα» των προσλήψεων. Ως εκ τούτου η Αρχή προχωρά όλον αυτόν τον καιρό τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να ξεκινήσει και το β΄ στάδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει την έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων.

Σύμφωνα μάλιστα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, μέχρι το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να έχει εκδοθεί, εκτός απροόπτου, η πρώτη από τις τέσσερις προκηρύξεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΑΣΕΠ είναι, μέχρι το τέλος του έτους, να έχει εκδώσει τέσσερις διαγωνισμούw για την κάλυψη περίπου 5.200 θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, αναμένονται τέσσερις προκηρύξεις, ως εξής:

Μία προκήρυξη η οποία θα περιέχει τουλάχιστον 3.502 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Μία προκήρυξη η οποία θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Μία προκήρυξη η οποία θα περιέχει τουλάχιστον 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ)

Μία προκήρυξη η οποία θα περιέχει 141 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ