voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ

    Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις από σήμερα το βράδυ- Πόσο θα διαρκέσουν

    Δ. Μιχαηλίδου: “Παραμένουν σταθερά τα συνταξιοδοτικά όρια”

    Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

    Τρίκαλα: Ελεγχόμενη η κατάσταση μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στον Δήμο Μετεώρων

    Τρίκαλα: Ελεγχόμενη η κατάσταση μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στον Δήμο Μετεώρων

  • Εκπαίδευση
    κπγ εξετασεις γλωσσομαθειας

    ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    ΥΠΑΙΘ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα self test – Ποια έγγραφα θα συμπληρώνουν καθηγητές και μαθητές

    ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

    Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα την Παρασκευή 06/02

    Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα την Παρασκευή 06/02

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Εσωτερικής Κινητικότητας στα ΑΕΙ

  • Θέσεις εργασίας
    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Έρχονται 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

    Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας για γυναίκες

    ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 1.696 προσλήψεις σε φορείς του Υπ. Υγείας

  • Οικονομία
    Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό στους Δήμους

    Παρατείνεται το πρόγραμμα επιδότησης αντλιών θερμότητας

    Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα πλήρωσε τον Ιανουάριο

    Πρώτη ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

    Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα και η ημερομηνία που θα καταβληθεί η πρώτη δόση

  • Εργασιακά
    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δωρεάν ένσημα για μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται

    Πόσα λεφτά σας οφείλονται αν δεν πήρατε άδεια από τη δουλειά;

    Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

  • Πολιτική
    κπγ εξετασεις γλωσσομαθειας

    ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    ΥΠΑΙΘ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα self test – Ποια έγγραφα θα συμπληρώνουν καθηγητές και μαθητές

    ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

    Μιχαηλίδου: Στα 5,3 δισ. ευρώ οι κοινωνικές επενδύσεις

    Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

    Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Θέσεις εργασίας

72% των Ελλήνων εργοδοτών καταγράφουν δυσκολία κάλυψης θέσεων εργασίας

από Ραφαήλ Τσαχάκης
14/09/2021
σε Θέσεις εργασίας
ergazomenoi-theseis-ereuna

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup που δημοσιεύτηκε σήμερα 760 Έλληνες εργοδότες καταγράφουν συγκρατημένες προοπτικές προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Με το 20% των εργοδοτών να αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 15% να προβλέπει μείωση και το 61% να μην προβλέπει κάποια αλλαγή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +5%. Οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επιπρόσθετα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν το 72%* των Ελλήνων εργοδοτών αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης θέσεων εργασίας λόγω έλλειψης εξειδικευμένων ταλέντων. Το ίδιο ποσοστό (72%) αναφέρεται και για τις ΕΜΕΑ χώρες.

Παρόλο αυτά, οι εργοδότες προσφέρουν ένα εύρος κινήτρων για την κάλυψη της έλλειψης ταλέντου: Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων ή η επαγγελματική καθοδήγηση (55%) μαζί με τα ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%) είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ακολουθούν τα οικονομικά κίνητρα όπως υψηλότεροι μισθοί (39% ) και μπόνους (29%).

Όπως αναφέρουν οι εργοδότες, το μεγαλύτερο εμπόδιο αναφορικά με την αύξηση εφαρμογής προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων στον οργανισμό τους είναι: τα χρήματα (33%), ο χρόνος (16%) και η πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες για αναβάθμιση/ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (12%).

ΣχετικάΆρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Συνολικά 317.301 νέες θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Αυγούστου 2025

09/10/2025
Προσλήψεις στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ: Λήγει η προθεσμία για τις 817 μόνιμες θέσεις

Δημόσιο: Έρχονται 19.489 προσλήψεις για το 2026- Οι περισσότερες σε υγεία και άμυνα

30/09/2025

Τα προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων, προσωπικών δεξιοτήτων και τα προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερς και ανώτερα στελέχη αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τις ομάδες ανθρώπινου δυναμικού. Συγκεκριμένα, το 42% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να υιοθετήσει προγράμματα αναβάθμισης προσωπικών δεξιοτήτων (π.χ. διαχείριση χρόνου, επικοινωνία) (διάρκειας 6 εβδομάδων ή λιγότερο), το 38% σχεδιάζει να εφαρμόσει προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερς και ανώτερα στελέχη και το 37% σχεδιάζει να επενδύσει σε προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων (διάρκειας 6 εβδομάδων ή λιγότερο).

Ο αντίκτυπος της COVID-19 και της απομακρυσμένης εργασίας αποτυπώνεται με ανάμεικτα συναισθήματα από τα μεσαία και ανώτερα στελέχη. Όπως προκύπτει από την έρευνα, 20% των στελεχών αισθάνεται ανησυχία, και το 19% έχει θετικά συναισθήματα.

«Η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει συμβάλει στην γενικότερη αισιοδοξία προσλήψεων, που διαφαίνεται πλέον στην πλειοψηφία των χωρών οι οποίες συμμετέχουν στην έρευνα του ομίλου μας, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στις 4 αγορές εμφανίζει στις προθέσεις προσλήψεων το υψηλότερο ρεκόρ των 10 ετών. Για την ελληνική αγορά, οι προθέσεις εμφανίζονται συγκρατημένες με τους κλάδους των Κατασκευών, των Χρηματοοικονομικών και Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και της Βιομηχανίας/Παραγωγής να πρωταγωνιστούν για ένα ακόμη τρίμηνο με τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων. Ωστόσο, οι εργοδότες (72%) αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα. Με βάση νέα ευρήματα, οι ελληνικές επιχειρήσεις επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των υποψηφίων και να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια προκειμένου να βοηθήσουν στην προσέλκυση και διατήρηση των ταλέντων», δηλώνει ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup Greece.

Οι εργοδότες και στους επτά τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν κατά το προσεχές τρίμηνο. Οι πιο ισχυρές προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα των Κατασκευών, οι οποίοι αναφέρουν αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +20%. Σταθερή αύξηση της απασχόλησης αναμένεται και στον τομέα Χρηματοοικονομικών και Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, όπου οι Προοπτικές ανέρχονται σε +18%, αλλά και στους τομείς Βιομηχανία/Παραγωγή και Πρωτογενής Παραγωγή, όπου οι Προοπτικές ανέρχονται σε +15% και +14% αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) αναμένουν μέτρια δραστηριότητα προσλήψεων, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του +8%, ενώ κάποια αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων αναμένεται και στον τομέα των Λοιπών Υπηρεσιών, με Συνολικές Προοπτικές της τάξης του +6%. Οι εργοδότες του τομέα του Τουρισμού αναμένουν την πιο αδύναμη αγορά εργασίας, με Προοπτικές της τάξης του +2%.

Αναμένονται αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού κατά το προσεχές τρίμηνο. Οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν τις πιο ισχυρές προθέσεις προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +25%, ενώ οι Προοπτικές για τους εργοδότες στις Μικρές επιχειρήσεις ανέρχονται σε +15%. Παράλληλα, οι εργοδότες αναφέρουν Προοπτικές της τάξης του +11% και +5% στις Μεσαίες και τις Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, αντίστοιχα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εργοδότες αναφέρουν ενισχυμένες προοπτικές απασχόλησης σε 31 από τις 43 χώρες και επικράτειες, ενώ η πρόθεση προσλήψεων αποδυναμώνεται σε 10 χώρες και επικράτειες, και παραμένει αμετάβλητη σε δύο. Οι εργοδότες και στις 43 χώρες και επικράτειες αναμένουν ενίσχυση της αγοράς εργασίας σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020 – όταν η πανδημία του COVID-19 ήταν σε πλήρη εξέλιξη στον περισσότερο κόσμο. Οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων για το διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο καταγράφονται στις Ηνωμένες Πολιτείας, την Ινδία, τον Καναδά, την Ολλανδία, το Μεξικό και τη Γαλλία. Παράλληλα, οι εργοδότες σε Παναμά, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη, Κροατία και Αργεντινή αναμένουν την πιο αδύναμη δραστηριότητα προσλήψεων κατά το προσεχές τρίμηνο.

Αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων αναμένεται σε 25 από τις 26 χώρες της περιφέρειας Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική (ΕΜΕΑ) κατά το προσεχές τρίμηνο. Εξαίρεση αποτελεί η Νότια Αφρική, όπου οι εργοδότες προβλέπουν υποτονική κίνηση της αγοράς εργασίας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η πρόθεση προσλήψεων ενισχύεται σε 20 χώρες της περιφέρειας ΕΜΕΑ, ενώ αποδυναμώνεται σε πέντε. Οι προοπτικές προσλήψεων βελτιώνονται και στις 26 χώρες της περιφέρειας σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η δραστηριότητα προσλήψεων αναμένεται να είναι ισχυρότερη σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι πιο αδύναμες αγορές εργασίας της περιφέρειας ΕΜΕΑ αναμένεται να καταγραφούν σε Νότια Αφρική, Κροατία, Ελβετία και Ουγγαρία.

Η επόμενη Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης της ManpowerGroup θα δημοσιευθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2021, με πληροφορίες για τις προσδοκίες προσλήψεων για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ετικέτες: Θέσεις Εργασίαςερευνα προοπτικων απασχολησης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    3 Φεβ 2026

  • ΔΥΠΑ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας για γυναίκες

    3 Φεβ 2026

  • Η μεγαλύτερη συνάντηση απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα έρχεται στη Θεσσαλονίκη με τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ

    2 Φεβ 2026

  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 150 πρώην εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας στον δημόσιο τομέα

    2 Φεβ 2026

  • ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 ευκαιρίες απασχόλησης στον Βόλο στην 51η “Ημέρα Καριέρας”

    30 Ιαν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Δεκάδες προσλήψεις σε νοσοκομεία της Κρήτης – Όλες οι θέσεις ανά νομό

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Στα σκαριά 60 προσλήψεις στα γραφεία της ΔΥΠΑ

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Έρχονται 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

    27 shares
    Share 11 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.