Θέσεις εργασίας

Ενισχύεται το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας με 740 ιατρούς

Στη συγκρότηση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Ε.Σ.Ι ενισχύεται με 740 νέους ιατρούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους. Η εκπαίδευση περιλάμβανε ενημέρωση σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, την αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών αλλά και ζητήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Δεκατρία χρόνια μετά τη σύσταση των ΚΕΠΑ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των ιατρών υπερδιπλασιάζεται και ανέρχεται πλέον μαζί με τους ήδη υπηρετούντες σε 1.254, ενισχύοντας την κάλυψη σε ειδικότητες που πιστοποιούν την αναπηρία, επιταχύνοντας τη διαδικασία έκδοσης πιστοποίησης αναπηρίας

Επιπλέον, τίθεται σε εφαρμογή νέο αμοιβολόγιο για τους ιατρούς και γραμματείς των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., με αύξηση 50%, η πρώτη από το 2011.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο e-ΕΦΚΑ ενδυναμώνουν το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας με ανθρώπινο δυναμικό, μέσω της συγκρότησης του Ειδικού Σώματος Ιατρών. Η ενίσχυση του Κέντρου με 740 ιατρούς θα επιφέρει σημαντική επιτάχυνση στην εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και στην εν γένει βελτίωση των υπηρεσιών του φορέα. Αυτή είναι μόνο η αρχή μίας σειράς στοχευμένων ενεργειών που θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών του ΚΕ.Π.Α.».

Πρόσφατα άρθρα

Δώδεκα νεκροί και 487 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Αττική

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 487 τραυματίστηκαν (10 σοβαρά, 477 ελαφρά) σε 415…

01/10/2026

Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη – Πάνω από 360 χιλιοστά στα Ανώγεια Ρεθύμνου

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης από χθες, Τετάρτη 30…

01/10/2026

Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και πάνω από 3.500 διαθέσιμες θέσεις εργασίας περιμένουν τους ενδιαφερόμενους στην…

01/10/2026

Οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων

Τις πληρωμές του Σεπτεμβρίου 2026 προς εργαζόμενους, ανέργους, γονείς και ειδικές επαγγελματικές ομάδες, ανακοίνωσε η…

01/10/2026

Αστικές συγκοινωνίες: Στόχος 6.000 οδηγοί σε ορίζοντα πενταετίας – Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ και 53 λεωφορεία υδρογόνου

Την αύξηση του μεριδίου των δημόσιων συγκοινωνιών στο 40% των μετακινήσεων στην Αττική, με διπλασιασμό…

01/10/2026

Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους Servicers

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία…

01/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ