Θέσεις εργασίας

Ενίσχυση του στόλου του ΟΣΥ – 300 προσλήψεις οδηγών

Με κάμερες θα γίνεται ο έλεγχος των λεωφορειολωρίδων, ενώ θα ενισχυθεί ο στόλος των λεωφορείων με οχήματα και με την πρόσληψη 300 οδηγών, όπως παρουσίασε το ΕΡΤnews και η εκπομπή UPDATE. Προβλέπεται η ενίσχυση του μέτρου με τοποθέτηση καμερών πάνω στα λεωφορεία.

Έχουν ήδη εγκατασταθεί κάμερες σε κάποια σημεία και θα υπάρξει επέκταση αυτών των σημείων, θα αυξηθεί ο αριθμός τους. Υπολογίζεται να είναι πάνω από 1.000 οι κάμερες που θα εγκατασταθούν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο επόμενο διάστημα.

Θα υπάρχουν και κάμερες και στα λεωφορεία. Στόχος του υπουργείου είναι να μειωθούν και να μηδενιστούν ουσιαστικά οι διελεύσεις από τις λεωφορειολωρίδες των Ι. Χ. και των υπόλοιπων οχημάτων που δεν επιτρέπεται να είναι εκεί.

Και γιατί αυτό; Γιατί υπολογίζοντας τα δρομολόγια είναι κοινή λογική ότι όσο μικρότερος αριθμός ξένων οχημάτων βρίσκονται στις λεωφορειολωρίδες, τόσο πιο συχνά, τόσο πιο γρήγορα κινούνται τα λεωφορεία, άρα συνεπώς έχουμε και πιο συχνά δρομολόγια. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου στο επόμενο διάστημα.

Υπήρχε μια ιδέα κάποτε να μπορούν να εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες τα ταξί, τα οποία είναι έμφορτα. Πλέον αυτό θα μπορεί να ισχύει μόνο για τα ταξί, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα, έχουν χαμηλούς ρύπους, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο στους αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας οχήματα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα λεωφορεία, αυξάνεται και ο στόλος τους. Μιλώντας νωρίτερα το πρωί, ο κ. Κυρανάκης σε ραδιοσταθμό, είπε ότι με την καινούργια παρτίδα που έρχεται, η οποία περιλαμβάνει 125 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Από κει και πέρα όμως, τα λεωφορεία χρειάζονται και οδηγούς και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία έλλειψη οδηγών, οπότε το υπουργείο δίνει κίνητρο σε εκείνους που επιθυμούν να κάνουν αίτηση, να τραβήξει ουσιαστικά κόσμο στο κομμάτι των οδηγών.

Συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα βγαίνει μια προκήρυξη για 300 θέσεις οδηγών στα λεωφορεία στην Αττική.
Τώρα από εκεί και πέρα, εκτός από τις 300 θέσεις αυτές, το υπουργείο δίνει δύο διαφορετικά κίνητρα για να προσεγγίσει κόσμο.

Το ένα είναι ότι αυξάνεται το οικονομικό κομμάτι, το οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τη Συλλογική σύμβαση εργασίας των οδηγών. Ο κ. Κυρανάκης απέφυγε να πει πόσο θα είναι αυτή η αύξηση, δεδομένου ότι όπως τόνισε, τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών. Το δεύτερο κίνητρο είναι για εκείνους που ενδιαφέρονται να πάρουν μια θέση οδηγού στα λεωφορεία, όμως δεν διαθέτουν επαγγελματικό δίπλωμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κυρανάκη, δημιουργείται σχολή οδηγών στον ΟΣΥ, από όπου θα μπορούν όσοι έχουν ερασιτεχνικό δίπλωμα να κάνουν αναβάθμιση του διπλώματος τους σε επαγγελματικό με επιδότηση του ΟΣΥ.

Αυτό είναι ένα ουσιαστικό, ένα βασικό κίνητρο για να προχωρήσει κάποιος που έχει ερασιτεχνικό δίπλωμα να προχωρήσει στην αίτηση αυτή.

Από κει και πέρα, βασική προϋπόθεση όμως για να το κάνει αυτό, είναι να παραμείνει στο τιμόνι των λεωφορείων για τουλάχιστον μια πενταετία.

Πηγή: ertnews.gr

Share
Ετικέτες: ΟΣΥ

Πρόσφατα άρθρα

Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

Στα 200 ευρώ αυξάνεται για το 2026 η ενίσχυση μέσω του Thessaly Pass για τη…

16/09/2026

Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκηρύσσει την πλήρωση τριακοσίων (350) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) στο Πολεμικό…

16/09/2026

Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

Το μέτρο ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, τα δεδομένα…

16/09/2026

Ζαχαράκη: Περίπου 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών στη δεύτερη φάση

Την πρόσληψη περίπου 6.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη δεύτερη φάση, με στόχο αυτή να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από…

16/09/2026

Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤnews, παρουσίασε την συνολική εικόνα…

16/09/2026

Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

Σε ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο υπηρεσιακής εξέλιξης οδηγούνται οι δηµόσιοι υπάλληλοι, καθώς το υπό συζήτηση…

16/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ