Γιατί καθυστερεί η Προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων σε Δήμους - voucherergasia.gr

Γιατί καθυστερεί η Προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων σε Δήμους

Ευθύνες και στους Δήμους -πέραν των συνθηκών και της πανδημίας- για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων Δημοτικών Υπαλλήλων, επέρριψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θ.Λιβάνιος, κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνεδριακής διαδικασίας της ΚΕΔΕ για τους Δήμους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες 10 Δεκεμβρίου.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση ως προς τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τους Δήμους, τα οποία είναι απαραίτητα για την προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ, ζητώντας ιδίως από τους μικρότερους Δήμους να επισπεύσουν συμφωνα με το airetos.gr.

Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:

 

« (…) Για το κομμάτι των προσλήψεων:

Το είπαμε και πριν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων για το 2020 και 2021 αφορούν κυρίως μικρούς Δήμους με 1, 2 έως 3 άτομα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό. 

Η αλήθεια είναι ότι ακούω με ενδιαφέρον την πρόταση για να καθορίσουμε ελάχιστο αριθμό Υπαλλήλων ανά Δήμο και να συμπληρωθούν αυτομάτως αυτά τα κενά. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, μπορούμε να τη συζητήσουμε και να δούμε πως θα χρειαστεί.

Και να εξετάσουμε στο πλαίσιο του νέου νόμου για το ΑΣΕΠ, ο οποίος θα ψηφιστεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 11 Ιανουαρίου από τη Βουλή, πόσο μπορούμε να πριμοδοτήσουμε την εντοπιότητα, είναι μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, για να δώσουμε και ένα κίνητρο σε κατοίκους μικρών νησιών να μπορέσουν να έχουν ένα προβάδισμα και να μείνουν στον τόπο τους, απ’ το να έρθει κάποιος από την Αθήνα και να κάτσει κάποια χρόνια και μετά να φύγει.

Όμως, πρώτον, υπάρχει καθυστέρηση η οποία δεν οφείλεται αποκλειστικά στις συνθήκες και στην πανδημία. Έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους Δήμους για να συμπληρωθούνε οι ειδικότητες και να πάει ο φάκελος όλων των προκηρύξεων στο ΑΣΕΠ, όπου πολλοί Δήμοι έχουν καθυστερήσει.  Οπότε καλό θα’ ναι ιδίως οι μικρότεροι Δήμοι να επισπεύσουν τη διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει ο Διαγωνισμός. (…) »

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ