Νέα προκήρυξη μαμούθ για 3.700 προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ μέσω ΑΣΕΠ - voucherergasia.gr
Θέσεις εργασίας

Νέα προκήρυξη μαμούθ για 3.700 προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ μέσω ΑΣΕΠ

Νέα προκήρυξη μαμούθ επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ στα πρότυπα της 3ΒΓ/2023 αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Η νέα πολύ – προκήρυξη η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θα αφορά απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά. Τον νέο αυτό διαγωνισμό είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη από το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή είναι η προκήρυξη να σπάσει στα δυο για να μην δημιουργηθούν πάλι τα γνωστά τεχνικά προβλήματα κατά τη διαδικασία αιτήσεων, στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ. Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά τους απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο στα μέσα Μαρτίου. Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ακολουθήσει και η δεύτερη προκήρυξη για 1.900 απόφοιτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Αυτή την περίοδο τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής συγκεντρώνουν όλα τα αιτήματα των φορέων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική κατανομή και να προχωρήσει στις απαραίτητες υπογραφές από το υπουργείο Εσωτερικών. Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης ΔΕ και ΥΕ με όριο ηλικίας 18-65 ετών.

 

 

Για την κατηγορία ΥΕ τα κριτήρια επιλογής είναι: Απολυτήριο Τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980, χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, αριθμός ανήλικων τέκνων και ιδιότητες ΑμεΑ.  Για την κατηγορία ΔΕ τα βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι: Βαθμός τίτλος σπουδών (Λυκείου, ΤΕΕ ή πιστοποιημένου ΙΕΚ), δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, γνώση χειρισμού Η/Υ (για διοικητικές θέσεις), γνώση ξένων γλωσσών και συναφής εμπειρία με το αντικείμενο των θέσεων. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη αυτή είναι: ΔΕ Οδηγοί Γ’ Κατηγορίας, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Εργάτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, ΔΕ Χειριστές Κομπρεσέρ, ΔΕ Ψυκτικοί, ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων.

Πηγή: e-dimosio.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ