Θέσεις εργασίας

Περισσότερες από 300.000 θέσεις απασχόλησης την τελευταία 7ετία μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ

Νέος κύκλος επιδοτούμενων προγραμμάτων για ανέργους, αλλά και δράσεων κατάρτισης και επανακατάρτισης, ετοιμάζει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Οι ανακοινώσεις έγιναν σε συνάντηση στελεχών της υπηρεσίας με φορείς και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Ξεπερνούν τις 300.000 οι επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης που έχει δημιουργήσει πανελλαδικά τα τελευταία επτά χρόνια η ΔΥΠΑ, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ανεργία μιλάνε οι δείκτες και σύμφωνα με αυτούς η ανεργία από το 17,5% έπεσε με την εφαρμογή των επιδοτούμενων προγραμμάτων σε μονοψήφια ποσοστά για πρώτη φορά και ακολουθούν τα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων.

Οι ωφελούμενοι από το 2019 έως σήμερα ξεπέρασαν τους 600.000 σε όλη τη χώρα ενώ στην περίπτωση επανακατάρτισης ανθρώπων που ήταν σε κατάσταση ανεργίας, το 52% των ανθρώπων έχουν οδηγηθεί πια σε κατάσταση εργασίας.
Στα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους, το 96% παραμένει στην αγορά εργασίας το ίδιο αποδοτικός όπως και πριν.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΥΠΑ, βρήκαν δουλειά πάνω από 80.000 άνεργοι.

Το 2019 το μητρώο ανέργων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχονταν στους 140.000 και τώρα, τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε είναι λίγο κάτω από τις 100.000.

Στον προγραμματισμό της ΔΥΠΑ είναι να ξεκινήσει άμεσα ένα ακόμη επιδοτούμενο πρόγραμμα για άτομα 55 ετών και άνω.
Έρχεται επίσης νέο πρόγραμμα για πτυχιούχους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1.000 στην Δημόσια Υπηρεσία Απορρόφησης.

Όπως εξήγησε η κ. Χορμόβα η ΔΥΠΑ συνεχίσει με νέα προγράμματα έναρξης νέας επιχειρηματικότητας από τον Σεπτέμβριο και με νέα προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης.
Οι σχετικές αναφορές έγιναν στο πλαίσιο απολογιστικού κύκλου επαφών που ξεκίνησε η διοίκηση της ΔΥΠΑ από τη Θεσσαλονίκη την και θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα με στελέχη των Περιφερειακών υπηρεσιών και με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Πρόσφατα άρθρα

ΑΕΙ: Άρχισαν οι δηλώσεις διανομής διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος»

Tο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δημοσίευσε την εγκύκλιο για τις δηλώσεις και τη διανομή…

15/10/2026

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 1,8% φέτος και 1,9% το 2027 – Οι έξι κίνδυνοι για την οικονομία

Με βάση την έκθεση, η ελληνική οικονομία εμφανίζεται αρκετά ανθεκτική απέναντι στην ενεργειακή κρίση, με…

15/10/2026

Ρόδος: Έως τις 23 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ζημιών επιχειρήσεων από την κακοκαιρία

Να δηλώσουν άμεσα τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους από την κακοκαιρία της Τετάρτης…

15/10/2026

Επίδομα θέρμανσης: Με τιμή εκκίνησης το 1,50 ευρώ/λίτρο άρχισε η διάθεση του

Με τιμές κοντά στο 1,50 ευρώ ανά λίτρο ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του…

15/10/2026

ΣτΕ για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Απαγορεύεται η κατάσχεση όταν ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία!

Απόφαση-βόμβα για τους πλειστηριασμούς εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απλώνοντας “πέπλο” προστασίας στους οφειλέτες που…

15/10/2026

ΠΕΠΑΣ ΔΥΠΑ: Στις 18 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων

Την  Κυριακή, 18 Οκτωβρίου στις 23:59 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αμειβόμενη μαθητεία στις…

15/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ