Διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Φρόνου, δημοσιευσε η Ελληνική Αστυνομία.Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου καθορίζεται σε τετρακόσιους ογδόντα (480). Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Φρόνου ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: Εκατό (100) θέσεις.
Π.Ε. Νοτίου Σομέα Αθηνών: Ογδόντα (80) θέσεις.
Π.Ε. Κορινθίας: Εκατό (100) θέσεις.
Π.Ε. Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.
Π.Ε. Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.
Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,ήτοι στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας.
Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται σε ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, (διεκδικούν το διορισμό τους) από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται.
Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.
Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του
Α΄ Κύκλου σπουδών Σεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Σεχνικών Επαγγελματικών σχολών (Σ.Ε.Κ.), των Επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑ.Λ.) και των σχολών ΟΑΕΔ.
Σο υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Σεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.
Σημαντική αλλαγή έρχεται στην πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι υπουργοί Επικρατείας Άκης…
Κλειστά θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, λόγω της πρόβλεψης…
Ένα ευρύ πακέτο παρεμβάσεων, από τη φορολογία, τις 120 δόσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης έως…
Στην προστασία των συνεπών οφειλετών και στην αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των servicers αναφέρεται ο…
Την πρόταση να εξεταστεί ακόμη και το «πάγωμα» νέων αδειών για επιχειρήσεις εστίασης σε περιοχές…
Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εισέρχεται την επόμενη βδομάδα ο τρόπος υπολογισμού της Εισφοράς Αλληλεγγύης…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ