Θέσεις εργασίας

Προσλήψεις στο Δημόσιο: «Λήγουν» οι αιτήσεις για 311 θέσεις εργασίας με απολυτήριο Λυκείου

«Τρέχουν» οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό που προκήρυξε το ΑΣΕΠ για την 311 εκπαιδευομένων γραμματέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι 311 εκπαιδευόμενοι πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων.

Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ, καθώς και τα απολυτήρια λυκείου. Οι 311 εκπαιδευόμενοι πρόκειται να καταλάβουν θέσεις Γραμματέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια.

Τα απαραίτητα προσόντα Για τις θέσεις της κατηγορίας ΠΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (παρ. 4 του άρθρου 22 του ν. 4798/2021) πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος ή σχολής του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232).

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΤΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (άρθρ. 22 παρ. 3 του ν. 4798/2021) το πτυχίο ή το δίπλωμα τμήματος ή σχολής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) ή Κέντρου Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.) ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232).

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4798/2021) απολυτήριος τίτλος ή πτυχίο σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου σχολείου ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας εκπαιδευτικών δομών της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232)

Τα πρόσθετα τυπικά προσόντα Για τις θέσεις όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) ως πρόσθετο τυπικό προσόν απαιτείται: Η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου, Ξένη γλώσσα: Για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ απαιτείται ως πρόσθετο τυπικό προσόν η πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής και για την κατηγορία ΔΕ η καλή γνώση μίας από τις πιο πάνω γλώσσες.

Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Σχολής αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα υπεύθυνων δηλώσεων.

Επίσης δηλώνουν μία μόνο κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να διαγωνιστούν, ήτοι κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ή κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), αναλόγως των τυπικών τους προσόντων.

Με τις αιτήσεις συμμετοχής συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των απαιτούμενων προσόντων και η έλλειψη των κωλυμάτων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε τη, Παρασκευή 10 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Ο διαγωνισμός

Ως χρόνος έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 13η Απριλίου 2023. Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια.

Το πρώτο στάδιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 και 23 Απριλίου

Το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί στην Αθήνα εντός του μηνός Ιουνίου

Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

1.Θέμα γενικής παιδείας

2.Θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

3.Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς.

Στην προκήρυξη συμμετέχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Η κατανομή των θέσεων στα δικαστήρια όλης της χώρας φαίνεται αναλυτικά στην προκήρυξη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

Νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. «Στον ΔΕΔΔΗΕ , πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μας είναι η…

18/09/2026

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

Επαφές στο Ηράκλειο πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος…

18/09/2026

Καύσιμα: Έφθασαν τα 2,20 ευρώ αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης – “Παγωμάρα” στην αγορά

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των υγρών καυσίμων, με τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και…

18/09/2026

ΔΥΠΑ: Νέα παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τις ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

Nέα παράταση δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, δίνοντας…

18/09/2026

ΚΕΔΑΣΥ: «Καμπανάκι» για την τραγική έλλειψη διοικητικού προσωπικού

Σοβαρές ανησυχίες για τη λειτουργία των ΚΕΔΑΣΥ λόγω της μεγάλης έλλειψης διοικητικού προσωπικού εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος…

18/09/2026

Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε 19 προσλήψεις πυροσβεστικού προσωπικού Ειδικών Καθηκόντων προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς δημοσιεύθηκε σήμερα η…

18/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ