Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" 461 έργα – Δημιουργούνται 40.000 θέσεις εργασίας

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, 461 έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεν είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς εντάσσονται στο σύνολό τους στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εντάσσεται το σύνολο των 461 έργων που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν χάνεται ούτε ένα έργο. Διασφαλίσαμε το σύνολο των έργων εξασφαλίζοντας 2,5 δισ. ευρώ πραγματικά χρήματα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ανακοίνωσε ότι στα έργα θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες, μέσω 12 προσκλήσεων που θα ανακοινωθούν. «Δεν θα υπάρξει ούτε ένας δήμος σε ολόκληρη τη χώρα που να μην ωφεληθεί». Και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πρόβλεψης να συνεισφέρει τεχνικά, με μηχανικούς, στις μελέτες η ΕΕΤΑΑ. «Ένα μεγάλο πακέτο αυτού του προγράμματος θα αφορά ψηφιακές υπηρεσίες των δήμων, με τις οποίες η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών θα αναβαθμισθεί».

Μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος που διασφαλίζει το ακομμάτιστο της διαδικασίας -όπως τόνισε- είναι ότι «δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, ώστε η απόφαση για το ποια έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα να έχει συλλογικότητα. Στην Επιτροπή πέραν των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών του παραγόντων, μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία η ίδια η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, η ΕΕΤΑΑ καθώς και δύο εμπειρογνώμονες από την αγορά.  Να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για να μπορούν να παίρνουν γρήγορα και αντικειμενικά αποφάσεις. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους. Όλοι μαζί θέλουμε να επιταχύνουμε τα έργα γιατί θα έχουν αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών και γιατί θα προσθέσουν θέσεις εργασίας».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα ανακοινώσει επισήμως την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, θα ενταχθούν ακόμη 4.000 έργα από τα οποία θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στο καλοκαίρι δημιουργούνται οι πρώτες θέσεις εργασίας με την κατασκευή των 461 παλαιών έργων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ξεχωριστή, σημαντική, συμβολή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας: «Χώρια από το τι θα φέρει όλο αυτό το πακέτο ως συμβολή στην ανάπτυξη. Και το τονίζω αυτό, για τι μιλάμε για τους επόμενους μήνες, προτού δηλαδή πέσουν στην οικονομία τα 32 δισ. ευρώ της ενίσχυσης από την ΕΕ που έχει κερδίσει η χώρα μας» υπογράμμισε.
 

Πρόσφατα άρθρα

Kαυσόξυλα: Που θα κυμανθούν οι τιμές τους στην εφετινή χρονιά

Σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως τα καυσόξυλα και το πέλετ, στρέφονται ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά,…

23/09/2026

ΕΟΠΠΕΠ: Την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για πιστοποίηση αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους ΕΠΑΛ

Ο ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να ανοίξει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για…

23/09/2026

Βενζίνη: Παραμένει στα 2,20 η μέση τιμή της – Πότε αναμένεται να υποχωρήσει

Μικρή υποχώρηση καταγράφεται στις διεθνείς τιμές ενέργειας, η αποκλιμάκωση, ωστόσο δεν έχει περάσει στην ελληνική…

23/09/2026

ΔΥΠΑ: Συνολικά 103 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Οκτώβριο

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προγραμματίζει για τον Οκτώβριο τη διεξαγωγή 103 εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής,…

23/09/2026

Σχολικά γεύματα: Ανακοινώθηκαν τα 1.982 Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα

Σε 1.982 Δημοτικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» κατά…

23/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ