Θέμα voucherergasia.gr: Το νομοσχέδιο που προβλέπει νέες προσλήψεις ναυαγοσωστών και ασφαλέστερες παραλίες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Θέσεις εργασίας

Θέμα voucherergasia.gr: Το νομοσχέδιο που προβλέπει νέες προσλήψεις ναυαγοσωστών και ασφαλέστερες παραλίες

Τη «θωράκιση» των παραλιών και στην Κρήτη θα φέρουν οι αλλαγές που είναι υπό συζήτηση και σε εξέλιξη ως διαδικασία.

Όπως είχε προαναγγείλλει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτακης στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες μέσα από την επέκταση της Ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.
Ζητούμενο είναι εν ολίγοις η ασφάλεια των λουομένων και η προστασία του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας
Όπως τόνισε ο Υπουργός, έχει κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το οποίο και θα προωθηθεί προς έγκριση «το επόμενο διάστημα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Μεταξύ άλλων το Προεδρικό Διάταγμα  προβλέπει κατ’ αρχάς ότι οι παραλίες, οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να καλυφθούν από ναυαγοσώστες.

Υπάρχει  δε πρόβλεψη επέκταση κάλυψης ωραρίου από 10:300 π.μ. έως 17.30 μ.μ. -που ισχύει μέχρι σήμερα- γίνεται για τους μήνες Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος 10.00 πμ εως 18.00 μμ και για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο, 08:00 πμ μέχρι 20:00 μμ.

«Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι πολλές από αυτές τις λουτρικές εγκαταστάσεις δεν είχαν καν ναυαγοσώστη. Και σε αυτές τις παραλίες είχε παρατηρηθεί και η μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων», είχε τονίσει ο κ Πλακιωτάκης.

Όπως είχε επισημάνει μάλιστα ο Υπουργός: «πλέον έχουμε στοιχεία ως Υπουργείο για να μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. Είμαστε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με τους Δήμους, έχοντας συμφωνήσει απόλυτα στην προώθηση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος».

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η αλλαγή του ισχύοντος ΠΔ 31/2018 οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (Ιούνιο- Σεπτέμβριο) με υποχρεωτική κάλυψη από Μαϊο έως και Σεπτέμβριο – και έως έξι μήνες, εφόσον πάρει παράταση- ενώ υπάρχει προσθήκη εποπτών στις παραλίες από το Μάϊο μέχρι και τον Οκτώβριο, σε όλες τις χαρακτηρισμένες λουτρικές εγκαταστάσεις. Ενώ η ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες της χώρας προϋποθέτει ακόμα και αύξηση του εξοπλισμού -περιλαμβάνεται το jet ski – και αλλαγές για τις ναυαγοσωστικές επιχειρήσεις.

Το προσχέδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του ΠΔ αναφέρει πως οι Δήμοι θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου και την υποχρέωση να μεριμνούν γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου.

Με τον αριθμό των ναυαγοσωστών από 671 που προβλέπονται σήμερα να ανέρχονται στους 711 -κατ ‘ άλλη εκτίμηση να προκύπτουν μέχρι και 1100 θέσεις Ναυαγοσωστών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ