Η Κρήτη μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς μετά την καραντίνα - Τι λένε οι ξενοδόχοι - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Η Κρήτη μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς μετά την καραντίνα – Τι λένε οι ξενοδόχοι

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται οι ξενοδόχοι στην Κρήτη, ευελπιστώντας σε μια τουριστική περίοδο κατά την οποία θα μπορέσουν να βγάλουν μέρος των «σπασμένων».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για τη σεζόν, επισημαίνοντας πως και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης για τον Τουρισμό είναι καταρχήν… θετικά.

Ωστόσο είπε πως περιμένει εξειδίκευση και να τα δει και γραπτώς, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Το αίτημα για τον ΦΠΑ 6,5% στον ύπνο δεν υλοποιήθηκε είπε ο κ. Τσακαλάκης, ενώ εκτίμησε ότι αν και οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο είναι όλοι έτοιμοι να ανοίξουν δεν γνωρίζουν αν αυτό θα γίνει. Οπως εξήγησε υπάρχουν κρατήσεις για τον Ιούλιο, όμως κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές θα υλοποιηθούν και δεν θα ακυρωθούν.

Την ίδια θέμα χρόνου είναι πλέον η πλήρης επανεκκίνηση του τουρισμού και των πτήσεων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε χθες το σχέδιο για τον Τουρισμό, με την ονομασία Restart Tourism. Ο υπουργός τόνισε ότι είναι ένα πλάνο «σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις», ενώ διευκρίνισε ότι οι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα δίχως τεστ, καραντίνα και μάσκα.

Μία από τις χώρες που ποντάρουν φέτος στην Ελλάδα, για τουρισμό, είναι η Γερμανία, καθώς όπως προκύπτει έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κρατήσεις προς ελληνικούς προορισμούς.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γερμανικός αερομεταφορές Condor έδωσε το δικό του «σύνθημα». H Condor παρουσίασε χθες το πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι 2020, ανακοίνωνοντας συνολικά 300 εβδομαδιαίες συνδέσεις και 29 δρομολόγια, μεταξύ άλλων, προς Ελλάδα, Ανδαλουσία, Κροατία, Σαρδηνία, Ιταλία, Κύπρο και Τουρκία.

Όπως προκύπτει, οι 14 προορισμοί της λίστας των πτήσεων είναι προς την Ελλάδα! Η Condor θα «πετά» το καλοκαίρι -έως και τον Οκτώβριο- προς Καλαμάτα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κω, Κρήτη, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ζάκυνθο

Share
Ετικέτες: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ