Τουρισμός

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2025 στα αεροδρόμια της χώρας

«Πέταξε» η επιβατική κίνηση στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, καταγράφοντας αύξηση 9,5% για το εντεκάμηνο του 2025.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ) η επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025 ανήλθε στα 79.881.208 έναντι 72.932.962 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2024.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών, (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού), για το εντεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2025, στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 9,3% σε σχέση με το 2024, καθώς συνολικά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 600.625 πτήσεις, έναντι 549.439 πτήσεων το 2024.

‘Ανοδο 6,8% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 κρατικά αεροδρόμια διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, ‘Αραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία) το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2025 (εντεκάμηνο 2025), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ: το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025 ανήλθε στους 12.540.242 επιβάτες, έναντι 11.744.159 επιβατών το 2024.

Το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε φέτος τον Νοέμβριο 245.969 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης 9,2% σε σχέση με πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης, για το εντεκάμηνο, καταγράφουν και πολλά από τα υπόλοιπα κρατικά αεροδρόμια της ΥΠΑ, όπως η Νέα Αγχίαλος με άνοδο 46,3%, η Σύρος με άνοδο 39,6% και η Νάξος με αύξηση 17,8%.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κακοκαιρία στην Αττική: «Ιδιαίτερη προσοχή κατά την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία», το μήνυμα Χαρδαλιά

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται…

13/10/2026

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου

Με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου 2026 στα Προπύλαια στην Αθήνα και…

13/10/2026

Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τετάρτη 14/10, λόγω της κακοκαιρίας, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με απόφαση του περιφερειάρχη

Με απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναστέλλεται η…

13/10/2026

Δίκη για τα Τέμπη: Με καταθέσεις επιζώντων-τραυματιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση

Με τις καταθέσεις επιζώντων από το τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας και μίιας εργαζόμενης που…

13/10/2026

Σοφία Ζαχαράκη: «Οι μετεγγραφές και οι μετακινήσεις φοιτητών στα Πανεπιστήμια ολοκληρώθηκαν και ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά»

Διαθέσιμα από σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, είναι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών και…

13/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ