Κρήτη: Οι ξενοδόχοι, ο κορωνοϊός και το «Δώρο καρδιάς» στους γιατρούς - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Κρήτη: Οι ξενοδόχοι, ο κορωνοϊός και το «Δώρο καρδιάς» στους γιατρούς

H απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί όλος ο ξενοδοχειακός κλάδος, είναι δεδομένη. Αποκορύφωμα αποτελεί η αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας την οποία ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι σε τρομερό αδιέξοδο, όπως έχει επισημάνει μέσα από ρεπορτάζ του το voucherergasia.gr, με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου, αλλά και της Κρήτης, βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς τέτοια περίοδο θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει την εργασία τους στα ξενοδοχεία.

Με τις κρατήσεις όμως να είναι μηδενικές και την περίοδο κατά την οποία τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά άγνωστη, οι ξενοδοχοϋπαλληλοι και γενικά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, βλέπουν πως το εργασιακό τους μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Κάτι που επισήμαναν μέσα από μια ακόμη αναλυτική ανακοίνωση την οποία απέστειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε σχέση με τις σημερινές εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων με φόντο την επέλαση του κορωνοιου και τις συνέπειες που έχει φέρει στον τουρισμό.

Μέσα σε αυτό το χαμό όμως, ήρθε και μια κίνηση που είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων. Ενα Δώρο καρδιάς των ξενοδόχων του Νομού Ρεθύμνου. Με ένα συγκινητικό κείμενο ευχαριστούν όσους δίνουν για μας τη μάχη στα νοσοκομεία και τους προσφέρουν μια ανταμοιβή μετά το πέρας της περιπέτειας τους.

«Μια προσφορά «μικρή αλλά από καρδιάς» όπως λένε από τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη για τους Κρητικούς στα νοσοκομεία αναφοράς. Όταν τελειώσει η πανδημία και επανέλθουμε στην κανονικότητα, το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης επιθυμεί να ανταποδώσει την προσφορά τους, φιλοξενώντας τους στα ξενοδοχεία .

Σύμφωνα με την συγκινητική ανακοίνωση του συλλόγου: «Η πανδημία έχει βάλει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την Ευρώπη και την χώρα μας. Οι νεκροί πλέον στην Ελλάδα είναι 6 , ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 400. Εκτός από τους πολίτες, εκείνοι που πρακτικά έχουν επωμιστεί το βάρος και τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι οι άνθρωποι του Συστήματος Υγείας.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς, υπό δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτούς, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές. Αυτός ο καθημερινός, ηρωικός αγώνας που διεξάγεται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει συγκινήσει μαζί με όλο τον κόσμο και εμάς.

Θέλουμε ως Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, να κάνουμε κάτι. Να προσφέρουμε κάτι, ίσως μικρό αλλά από καρδιάς, για να ευχαριστήσουμε συμβολικά και να αποδώσουμε τιμή στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν για χάρη μας, για χάρη όλων των συνανθρώπων μας, τη δική τους γενναία μάχη ενάντια στην αρρώστια και το χρόνο.

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, όταν ο κίνδυνος θα έχει αποσοβηθεί και η πανδημία θα αποτελεί ένα περασμένο, κακό εφιάλτη, προσκαλούμε εκείνους, που σήμερα αφιερώνουν τις μέρες και τον εαυτό τους στην άνιση πάλη με τον Corvid-19, να έρθουν στο Ρέθυμνο και στα ξενοδοχεία μας.

Μετά από συνεννόηση με τα Δ.Σ των νοσοκομείων αναφοράς, με μεγάλη χαρά κι ευγνωμοσύνη, θα φιλοξενήσουμε και θα περιποιηθούμε όσους μπορούμε, προσπαθώντας να τους ξεκουράσουμε και να ανταποδώσουμε μέρος από όσα εκείνοι προσφέρουν στο σύνολο της κοινωνίας, με το λειτούργημα τους.

Αυτή η πρόταση-προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου των ανθρώπων του Συστήματος Υγείας, γιατρών και νοσηλευτών, που σε καιρό υψηλής κρίσης, αδιάκοπα αγωνίζονται για μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ