Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού το καλοκαίρι του 2021, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι για κάποιους το απόλυτο εισιτήριο για ασφαλή ταξίδια στην εποχή του κορωνοϊού.

Σε δημοσίευμά του το Politico αναλύει το εγχείρημα πιστοποιητικό εμβολιασμού, παραθέτοντας τους υπέρμαχούς του αλλά και όσους είναι εναντίον του.

χαρακτηριστικά το Politico, η ημερομηνία μπορεί να είναι κοντά, αλλά οι περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί. Η Κομισιόν εκτίμησε τις πρώτες σκέψεις των χωρών της ΕΕ, την Τετάρτη, σε μια συζήτηση όπου πολλοί διπλωμάτες χαρακτήρισαν ως «χάος». «Υπάρχει μια βαθιά έλλειψη σαφήνειας ως προς το τι είναι πραγματικά είναι το πιστοποιητικό», ανέφερε ένας διπλωμάτης.

Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι η Κομισιόν θέλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην περιλαμβάνει μόνο αποδεικτικά στοιχεία των δόσεων, αλλά και αποτελέσματα τεστ και πληροφορίες σχετικά με την ανάρρωση από τον ιό.

Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για της χώρες της νότιας Ευρώπης, που εξαρτώνται από τουρισμό, όπως η Ισπανία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Οι υπέρ και οι κατά

Σύμφωνα με το Politico, μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να είχαν μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα πιστοποιητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν, καθώς αυτή «η χλιαρή προσέγγιση αφήνει άφθονο περιθώριο» για αμφιβολίες. «Δεν θα δεχτώ ένα σύστημα που προϋποθέτει την πρόσβαση σε αυτήν ή στην άλλη χώρα με πιστοποιητικό», δήλωσε την Πέμπτη ο Εμμανουέλ Μακρόν. Η ΕΕ πρέπει να αποφύγει ένα σενάριο όπου κάθε χώρα αναπτύσσει το δικό της σύστημα, πρόσθεσε, αλλά «ένα τέτοιο έγγραφο δεν πρέπει να παρέχει συγκεκριμένα δικαιώματα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί». Παρόμοια και η στάση της ΥΠΕΞ του Βελγίου, Σόφι Βίλμες, που τόνισε ότι είναι πιο θεμελιώδης από ποτέ η απαγόρευση των διακρίσεων.

Η Ανγκελα Μέρκελ, με τη σειρά της, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να είναι η «μόνη» λύση για να επιτρέπεται το ταξίδι, καθώς, για παράδειγμα, δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο εμβόλιο κορωνοϊού για ανηλίκου, ενώ πρόσθεσε ότι ένα αρνητικό τεστ θα συνεχίσει να είναι μια εναλλακτική λύση.

Αν και κανείς δεν αντιτίθεται στην ιδέα κατ ‘αρχήν, υπάρχουν πρακτικές και ηθικές ανησυχίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας το προβληματισμό του για το εάν οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να μεταδώσουν την ασθένεια.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ