Προβολή του Ολύμπου ως τουριστικό brand από ΠΚΜ και ΕΟΤ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Προβολή του Ολύμπου ως τουριστικό brand από ΠΚΜ και ΕΟΤ

Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή μπορούν να μπουν δυναμικά στα συνδυαστικά τουριστικά πακέτα των Εβραίων της Αμερικής που ταξιδεύουν προς Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) Αλέξανδρο Θάνο, κρίνοντας από το ενδιαφέρον που υπήρξε στην έκθεση τουρισμού της Νέας Υόρκης “ New York Times Travel Show 2020” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Όπως είπε ο κ.Θάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προωθεί τη στρατηγική συνεργασία με τον αντίστοιχο οργανισμό του Ισραήλ, ώστε οι Εβραίοι της Αμερικής που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ και θέλουν να το συνδυάσουν με μια ακόμη χώρα (ή και περισσότερες) στην ανατολική Μεσόγειο, να έρθουν στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας”, είπε ο κ.Θάνος. 

“ Ως Περιφέρεια αλλά και ως δήμος και ως χώρα έχουμε κάνει άλματα στον τουρισμό. Από τα αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι η ΠΚΜ και για το 2019 θα είναι η πρώτη σε επίπεδο αύξησης εσόδων”, σημείωσε ο κ.Θάνος. “Αυτό που είναι όμως σημαντικό και αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στην περιφέρεια”, τόνισε.
 
Προμετωπίδα στη προβολή το brand Όλυμπος

“ Θα επιμείνουμε στον Όλυμπο για την ερχόμενη περίοδο ως τουριστικό brand. Είναι ένα έτοιμο brand και πρέπει να το προβάλουμε ακόμη περισσότερο. Όχι μόνο εμείς αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία επίσης, για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων σε συνδυασμό με το πρότζεκτ “60 minutes”, δηλαδή προορισμοί που βρίσκονται σε απόσταση 60 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη”, είπε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Όπως υπογράμμισε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει τη διοργάνωση “ Τριήμερου Φεστιβάλ Ολύμπου” για να προβάλει όχι μόνο το μύθο του Ολύμπου αλλά όσα μπορεί να κάνει κανείς σήμερα στον Όλυμπο. “Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο και σε επίπεδο πλέον εθνικής προσπάθειας και υπάρχει και κεντρικά αυτή η βούληση. Εμείς θέλουμε να γίνει σημείο αναφοράς, να είναι αυτή η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό όσων σκέφτονται την περιοχή μας”, πρόσθεσε. 

Share
Ετικέτες: ΕΟΤΌλυμπος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ