Τουρισμός: Συνεχίζει σε ρυθμούς καλοκαιριού ο Σεπτέμβριος - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Τουρισμός: Συνεχίζει σε ρυθμούς καλοκαιριού ο Σεπτέμβριος

Μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις προκειμένου τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό να κυμανθούν υψηλότερα από τον αρχικό στόχο των εννιά δισεκατομμυρίων ευρώ (50% των εσόδων του 2019), φτάνοντας τα δέκα ή ακόμη και τα δώδεκα δισ., ήταν η παράταση της φετινής τουριστικής σεζόν, που τυπικά ξεκίνησε στις 15 Μαΐου αλλά ουσιαστικά από τα μέσα του Ιουνίου.

Η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να επιτυγχάνεται. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για το διάστημα 6 με 12 Σεπτεμβρίου, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία άγγιξε το 63,7% και στο σύνολο των ξενοδοχείων το 61%. Ο μέσος αριθμός κρατήσεων ανά μονάδα είναι 18, ενώ η μέση τιμή του δίκλινου δωματίου τα 91 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε πολύ καλά επίπεδα κινείται και ο όγκος των προγραμματισμένων θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις.

Τα δεδομένα του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ δείχνουν πως την εβδομάδα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες 619 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό και στη  εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου άλλες 553 χιλιάδες θέσεις.

Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης και ακολουθούν η Κως, τα Χανιά, η Ζάκυνθος η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Πώς κινήθηκαν δημοφιλείς προορισμοί

Οι υψηλές επιδόσεις του Αυγούστου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, συνεχίζονται και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 12 Σεπτέμβρη, στα νησιά προσγειώθηκαν περισσότερα από 2.000 αεροσκάφη, που μετέφεραν πάνω από 270.000 επιβάτες από το εξωτερικό, περισσότερους δηλαδή από τους μισούς της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Από τους 270.000 περίπου επιβάτες, οι 128.209 επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, αθροίζοντας στο συνολικό αριθμό επιβατών που έχει συγκεντρώσει το νησί από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου περίπου το 1 εκατομμύριο, που σημαίνει ότι η Ρόδος πλησιάζει ήδη τον στόχο του διπλασιασμού των συνολικών αφίξεων του 2020.

Ικανοποιητικό ρυθμό αφίξεων διατηρούν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και τα νησιά της Δωδεκανήσου, Κως και Κάρπαθος.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 62.000 επιβάτες από το εξωτερικό επισκέφθηκαν έως τις 12 Σεπτεμβρίου την Κω, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αεροπορικών αφίξεων στο νησί το μισό περίπου εκατομμύριο.

Αντίστοιχα, και η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου θυμίζει Αύγουστο με τις αφίξεις να φτάνουν σε δέκα μέρες τις 5.000.

Πολύ δυναμικά συνεχίζονται οι ροές από το εξωτερικό για την Σαντορίνη, καθώς, ενώ όλο τον περσινό Σεπτέμβριο υποδέχθηκε 33.853 επισκέπτες μέσω απευθείας διεθνών αφίξεων, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του φετινού μήνα τους έχει ήδη ξεπεράσει κατά περισσότερο από 10.000, μετρώντας συγκεκριμένα 45.057 αφίξεις (μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου).

Ιδιαίτερη είναι και η δυναμική της Μυκόνου που τις πρώτες δέκα μέρες “κάλυψε” το σύνολο των αφίξεων του Σεπτεμβρίου του 2020 (30.620 αφίξεις).

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ