Σε νέα ρεκόρ οδεύει ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τις εισπράξεις του κλάδου το πρώτο πεντάμηνο του 2023.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία αυτά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξάνονται κατά 30,7%, αγγίζοντας τα 3,2443 δισ. ευρώ. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό έφτασαν τα 2.512.800, κάτι που συνιστά αύξηση κατά 13,9% σε σχέση με πέρυσι.
Η εκτιμώμενη άνοδος στον αριθμό των τουριστών θα συμπληρώσει, όπως όλα δείχνουν, το νέο ρεκόρ στα έσοδα, που επίσης αναμένεται φέτος, με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας μάλιστα να ανεβάζει τον πήχη στα 21 δισ. ευρώ, από 18,2 δισ. ευρώ το 2019.
Η αεροπορική κίνηση
Τα πρώτα σημάδια για το καλοκαίρι του 2023 δεικνύουν ότι η υψηλή αεροπορική κίνηση συνεχίζει να αποτελεί δυνατό σημείο για την Ελλάδα.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Ιούλιο κατάφερε ολική επαναφορά στα προ πανδημίας νούμερα. Η επιβατική κίνηση απογειλωθηκε στα 3,29 εκατομμύρια επιβλατες, σημειώνοντας αύξηση κατά 16,1% σε σχέση με πέρσι, αλλά και αυξημένη κατά 10,5% σε σχέση με το 2019.
Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός των ταξιδιωτών και σε σύγκριση με το 2019, καθώς τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 12,4% και 9,7% αντίστοιχα.
Σε απόλυτους αριθμούς η κίνηση εσωτερικού ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος το 1 εκατ. και διαμορφώθηκε σε 1,03 εκατ. και η κίνηση εξωτερικού ανήλθε σε 2,26 εκατ.
Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Αθήνα η οποία σπάει φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έχοντας μόνο για τον Ιούλιο αύξηση στη διεθνή επιβατική κίνηση κατά 9,7% έναντι του ρεκόρ του 2019.
Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα από την Κρήτη, όπου ενδεικτικά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έσπασε το φράγμα των 800.000 ξένων επισκεπτών τον Ιούλιο, ενώ εντυπωσιακή είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο των Χανίων.
Τη δυνατότητα πρόσβασης σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε…
Διπλή οικονομική ενίσχυση μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπει το νέο πλαίσιο για την επιστροφή ενοικίου…
Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει την Παρασκευή η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ - Πότε πληρώνεται η 4η…
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η…
Mε το πρώτο κουδούνι να χτυπά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, πολλοί εργαζόμενοι γονείς αναζητούν…
Ανοίγει σήμερα στις 11:00, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ