Τουρισμός

Ξεκινά την Κυριακή το πρόγραμμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό – Αφορά 300.000 επιταγές ύψους 50 εκατ. ευρώ

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2025-2026 που φέτος ξεκινά νωρίτερα από την Κυριακή 1η Ιουνίου.

Τριακόσιες χιλιάδες επιταγές θα δοθούν για να καλύψουν μέρος ή και ολόκληρο το κόστος των διανυκτερεύσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος. Με αυτά τα vouchers οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παροχών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, πληρώνοντας μια μικρή συμμετοχή που υπολογίζεται σε συνεννόηση με τον ξενοδόχο.

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που μέσω των επιταγών η δικαιούχοι εξασφαλίζουν δωρεάν διανυκτέρευση διαμονή για περισσότερες από έξι ημέρες:

Έως 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο δωρεάν και έως 12 διανυκτερεύσεις σε Βόρεια Εύβοια, Έβρο, Θεσσαλία. Εξαιρούνται οι Σποράδες.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη συμμετοχή να φτάνει το 25% και τον Αύγουστο, που είναι και μήνα αιχμής, να υπάρχει προσαύξηση 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια είναι δωρεάν. Όσο για τους δικαιούχους του περυσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τις επιταγές τους, μπορούν να το κάνουν αυτό μέχρι και 30 Ιουνίου του 2025.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Από παράταση σε παράταση οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ και τη νέα πλατφόρμα…

18/09/2026

Σχολικά κυλικεία: Τι αλλάζει στα τρόφιμα που επιτρέπεται να πωλούνται

Νέα τροποποίηση στους κανόνες λειτουργίας των σχολικών κυλικείων προβλέπει απόφαση σε ΦΕΚ του Υπουργείου Υγείας,…

18/09/2026

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

«Δεν προβλέπεται αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Δεν είναι βέβαιο ότι θα…

17/09/2026

ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2021-2027 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το σύνολο των διαθέσιμων πόρων…

17/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ