Υπ. Τουρισμού: Αυτό είναι το πλάνο για αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Τουρισμός

Υπ. Τουρισμού: Αυτό είναι το πλάνο για αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την εναέριες και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εξωτερικού θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου, με αποκλειστικό προορισμό τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, όσοι ταξιδιώτες έρχονται από χώρες εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου του EASA, θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ.

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες θα τίθενται σε καραντίνα, διάρκειας μίας ημέρας, σε ξενοδοχείο επιλογής. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο ασθενής θα παραμένει σε αυτοπεριορισμό για ακόμη 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα του EASA περιλαμβάνει αεροδρόμια από τις εξής χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για τους ταξιδιώτες  από ΙταλίαΙσπανία και Ολλανδία, θα επιτρέπεται η -κατ’ εξαίρεση- άφιξη στην Ελλάδα. Ωστόσο, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Ακολούθως, θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό σε ξενοδοχείο επιλογής για μία ημέρα και όσοι είναι θετικοί, θα παραμένουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες.

Τι ισχύει για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, παράλληλα, θα επιτρέπονται μόνο οι «απαραίτητες πτήσεις» -και όχι για τουριστικούς λόγους.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις, με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Από την 1η Ιουλίου, όταν και ανοίξουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια (σ.σ. περιφερειακά), θα επιτρέπεται η άφιξη όλων των ταξιδιωτών -ανεξαρτήτως προέλευσης- οι οποίοι θα συμπληρώνουν μια ηλεκτρονική φόρμα, με τα στοιχεία επαφής στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς -μόνους- ελέγχους, ενώ σε περίπτωση κρούσματος, θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικό ξενοδοχείο.

Τι ισχύει με τις θαλάσσιες και χερσαίες αφίξεις

Όσον αφορά τις θαλάσσιες αφίξεις, σε ισχύ παραμένει -μέχρι την 1η Ιουλίου- η απαγόρευση κατάπλου πλοίων από το εξωτερικό. Αντίθετα, κανονικά επιτρέπεται ο κατάπλους σκαφών αναψυχής, αποκλειστικά και μόνο για τους επιβάτες τους.

Τέλος, για τις χερσαίες αφίξεις, τα σύνορα με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση τις αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις. Ωστόσο, κανονικά και χωρίς περιορισμούς θα επιτρέπεται η διέλευση στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ