ΔΥΠΑ – Voucher 150.000 εργαζομένων: Οριστικά Μητρώα Παρόχων Κατάρτισης – Στην τελική ευθεία το μεγάλο πρόγραμμα – Ποια είναι τα επόμενα βήματα - voucherergasia.gr
VOUCHER

ΔΥΠΑ – Voucher 150.000 εργαζομένων: Οριστικά Μητρώα Παρόχων Κατάρτισης – Στην τελική ευθεία το μεγάλο πρόγραμμα – Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη συγκρότηση των Οριστικών Μητρώων Παρόχων κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ και των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. καθώς και των Παρόχων Πιστοποίησης, για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΔΥΠΑ αναφέρει:

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα Οριστικά Μητρώα Παρόχων Κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ και των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. (Α΄ φάσης) και το Οριστικό Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης (Α΄ φάσης) για τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων του έργου “Πάω Μπροστά”, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογήθηκαν, ώστε οι πάροχοι να πληρούν τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικές προσκλήσεις για τη διασφάλιση ποιότητας. Τα Οριστικά Μητρώα περιλαμβάνουν 191 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), 9 επιλεγμένα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.Δι.Βι.Μ.) των ΑΕΙ και 10 Παρόχους Πιστοποίησης Προσώπων, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Δ.ΥΠ.Α. και του voucher.gov.gr.

Από σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, ξεκινά στον ιστότοπο voucher.gov.gr η ηλεκτρονική υποβολή προτεινόμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης από τους εγκεκριμένους παρόχους κατάρτισης προς αξιολόγηση. Η υποβολή των προγραμμάτων κατάρτισης Α’ Φάσης ολοκληρώνεται στις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και σε αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στην αγορά εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Τα επόμενα βήματα μετά από την ανακοίνωση:

* Με την ανακοίνωση βγήκε το οριστικό μητρώο των Παρόχων Κατάρτισης, δηλαδή των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ που θα υλοποιήσουν τα Επιδοτούμενα Σεμινάρια των Εργαζομένων.

* Πλέον αρχίζει η υποβολή των προγραμμάτων σπουδών από τους παρόχους, η οποία λήγει 12 Φεβρουαρίου 2022.

* Στη συνέχεια θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να εγκριθούν τα προγράμματα από την ΔΥΠΑ.

* Έπειτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλώσει ο κάθε εργαζόμενος που είχε κάνει αίτηση ποια ειδικότητα θέλει να παρακολουθήσει.

* Στη συνέχεια τα ΚΔΒΜ θα καταρτίσουν τα τμήματα ανάλογα με τις ειδικότητες που δήλωσαν οι εργαζόμενοι.

* Θα υπογραφούν οι Συμβάσεις κάθε Εργαζόμενου και του ΚΔΒΜ της αρεσκείας του και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός dp studies θα συμμετέχει ως πάροχος κατάρτισης στη δράση και σε συνεργασία και με άλλους φορείς κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση χιλιάδων εργαζομένων!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όσοι ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος (πατώντας εδώ: ) και εξειδικευμένος σύμβουλος, θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ