Επιδότηση 600 ευρώ: Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το voucher Επιστημόνων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: VOUCHER

Επιδότηση 600 ευρώ: Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το voucher Επιστημόνων

Βγήκε η πρόσκληση για το voucher Επιστημόνων. Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η παροχή τηλεκατάρτισης σε 180.342 επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων στον σύγχρονο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Έναρξη προγραμμάτων το αργότερο μέχρι 15.04 και ολοκλήρωση το αργότερο μέχρι 30.04.

Τα προγράμματα ξεκινάνε με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης ξεχωριστά του κάθε ωφελούμενου, επιλέγοντας τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί να συνεργαστεί .

> 600€ (επίδομα 6€/ ώρα κατάρτισης) 100 ώρες (40 λεπτά) 180.342 επιστήμονες + ελεύθεροι επαγγελματίες

> 400€ κατά την είσοδο του ωφελούμενου στο πρόγραμμα και 200 με την ολοκλήρωση ανεξαρτήτως συμμετοχής σε εξετάσεις

Αν ο ωφελούμενος δεν ολοκληρώσει μειώνεται η επιταγή αναλογικά ανά μη υλοποιηθείσα ώρα κατάρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ωφελούμενοι:

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση ως δυνητικά ωφελούμενοι έχουν όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας κατά την στις 20.3.2:

• οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
• μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
• δικηγόροι ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
• ιατροί όλων των ειδικοτήτων
• εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
• ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εάν έχουν συμμετάσχει σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

ΑΙΤΗΣΗ

Σημείωση: Το σύστημα δέχεται μόνο μία αίτηση στο Εργάνη

Κάθε ενδιαφερόμενος εντάσσεται απευθείας στους δυνητικά δικαιούχους της Δράσης, ως εκ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας βάσει ΚΑΔ που έχει ορίσει το ΥΠΟΙΚ (παράρτημα Χ). Προκειμένου να συμμετέχει στην παρούσα δράση θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή σε αυτήν, επιλέγοντας υποχρεωτικά ανάμεσα στις εξής εναλλακτικές διαδικασίες:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α Προθεσμία: Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.

1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://eservices.yeka.gr), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής» (Παράρτημα I της παρούσας). Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερόμενων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι η «Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

2. Να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

3. Να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

4. Να επιλέξει το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων

5. Να διαφυλάξει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Ο κωδικός ΚΑΥΑΣ είναι αυστηρά προσωπικός και μοναδικός για κάθε αίτηση συμμετοχής, χορηγείται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με την υποβολή της, αποτελεί το αποδεικτικό της υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα (Μητρώα, πίνακες, επιταγή κατάρτισης, κ.ά.) που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας. Για την περίπτωση απώλειας του αποδεικτικού υποβολής της αίτησης, η ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ θα αναρτήσει σχετική οδηγία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β Προθεσμία: Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή του στη Δράση ως ακολούθως: Nα εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης (Παράρτημα ΙΙ), απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, ο οποίος πρέπει να έχει συμπεριληφθεί υποχρεωτικά στο Μητρώο Παρόχων της παρούσας Δράσης, προκειμένου ο πάροχος κατάρτισης, αντί του ιδίου του παρέχοντα την εξουσιοδότηση, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του να πράξει τα εξής:

Α)να συμπληρώσει στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που ο ίδιος ο πάροχος κατάρτισης διαθέτει ως επιχείρηση, τα ακόλουθα στοιχεία του ωφελούμενου (σύμφωνα με το παράρτημα VII):
1. το ΑΦΜ του ωφελουμένου, με την εισαγωγή του οποίου θα προκύπτουν τα προσωπικά του στοιχεία και ο ΚΑΔ στον οποίο είναι ήδη ενταγμένος
2.στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζας), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης
3. στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
4.Να υποβάλει το αντικείμενο κατάρτισης που ο ωφελούμενος επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων
5.Να διαφυλάξει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της, κατά τα ως άνω αναφερόμενα.

Β) Να χρησιμοποιήσει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβεί απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη διαδικασία που περιγράφεται στο Κεφ 10.2.1 της παρούσας.

Ενεργοποίηση επιταγής κατάρτισης: Προθεσμία έως την 20/4/2020

Α. Για τους ωφελούμενους που υπέβαλαν αυτοπροσώπως την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο υποκεφ. 5.2 της παρούσας (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α):

Ο ωφελούμενος επιλέγει τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί υποχρεωτικά μέσα από το Μητρώο Παρόχων και αποστέλλει στον πάροχο αυτόν προτυποποιημένο e-mail σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V της παρούσας, στο οποίο θα δηλώνει τον ΚΑΥΑΣ του στη Δράση. Ο πάροχος απαντά αντίστοιχα με προτυποιημένο e-mail σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI της παρούσας, αναρτά αμελλητί στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ τον ΚΑΥΑΣ του ωφελούμενου σε ειδική φόρμα, ενεργοποιώντας την επιταγή κατάρτισης του ωφελούμενου και αποστέλλει στον ωφελούμενο τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης προκειμένου ο ωφελούμενος να είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα κατάρτισης.

Β. Για τους ωφελούμενους που υπέβαλαν σε εξουσιοδοτημένο πάροχο κατάρτισης την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο υποκεφ. 5.2 της παρούσας (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β):
Ο πάροχος κατάρτισης προβαίνει, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης αντί του ωφελούμενου, κατ΄εντολή και για λογαριασμό του στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης μέσω του ΚΑΥΑΣ που έχει παραχθεί από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Επίσης υποχρεούται να αναρτήσει στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ τα ακόλουθα:

1. Την εξουσιοδότηση του ωφελούμενου προς τον πάροχο κατάρτισης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ),
2. Τα στοιχεία IBAN του ωφελούμενου (εκτύπωση από το λογαριασμό Τραπέζης του ωφελούμενου),
3. Εκτύπωση του ενεργού ΚΑΔ του ωφελούμενου μέσα από το taxisnet (από την εξής διαδρομή: προσωποποιημένη πληροφόρηση/στοιχεία Μητρώου επιχείρησης)
Με την καταχώρηση της ανωτέρω πληροφορίας ενεργοποιείται και η επιταγή κατάρτισης του ωφελούμενου και πλέον ο ωφελούμενος δικαιούται τη λήψη προκαταβολής εκπαιδευτικού επιδόματος συνολικού ύψους 400€.

Η ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος με όλους τους ωφελούμενους οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα πραγματοποιείται αμελλητί από τον πάροχο κατάρτισης υποχρεωτικά μέσα σε προθεσμία η οποία ξεκινά την Δευτέρα 4/5/2020 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8/5/2020.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, συμπληρώστε τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Share
Ετικέτες: voucherκορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ