Κοινωφελής Εργασία: Χάνει την Κατάρτιση το 30% με 40% των ωφελούμενων - voucherergasia.gr
VOUCHER

Κοινωφελής Εργασία: Χάνει την Κατάρτιση το 30% με 40% των ωφελούμενων

Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Δ.ΥΠ.Α και ύστερα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ανακοινώθηκε στις 17/5/2023 το οριστικό μητρώο των παρόχων κατάρτισης και το μητρώο των ωφελούμενων δικαιούχων της κατάρτισης.

Επίσης αργά το απόγευμα άνοιξε και το σύστημα για να περνάνε οι πάροχοι κατάρτισης όλα τα έντυπα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα τμήματα, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για την εκτύπωση της σύμβασης που θα πρέπει να υπογράψουν οι ωφελούμενοι (το σύστημα έβγαζε error).

Με το δεδομένο ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα του συστήματος με τις συμβάσεις στις 18/5/2023, οι πάροχοι κατάρτισης θα μπορούν να αρχίσουν την οργάνωση των τμημάτων ώστε να προλάβουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ξεκινήσουν έστω κάποια τμήματα την Δευτέρα 22/5/2023.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες το Σάββατο 20/5/2023 ώστε οι πάροχοι να κάνουν την λεγόμενη Δήλωση Έναρξης Τμήματος στο σύστημα του Υπουργείου.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να εξηγήσουμε ότι με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αρμοδίων για να τρέξουν τις διαδικασίες της κατάρτισης, θα χάσουν πολλοί ωφελούμενοι αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσκληση του προγράμματος αναφέρει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση μέχρι την τελευταία ημέρα που λήγει η σύμβαση του ωφελούμενου με τον Δήμο!

Ανάλογα λοιπόν με τις ώρες που διαρκεί η ειδικότητα που δήλωσε ο κάθε ωφελούμενος, θα μπορέσει ή όχι να πραγματοποιήσει την κατάρτιση.

Παρακάτω δίνουμε ένα παράδειγμά:

  • Τα τμήματα των ειδικοτήτων των Υπολογιστών που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22/5/2023, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 19/6/2023 γιατί η κατάρτιση διαρκεί 120 ώρες (20 εξάωρα). Επομένως (με βάση τους όρους της πρόσκλησης) σε όσους τελειώνει η σύμβαση τους με τον Δήμο μέχρι και τις 18/6/2023, με τα τωρινά δεδομένα δεν θα μπορέσουν να κάνουν την Κατάρτιση.
  • Τα τμήματα της ειδικότητας “Γραμματειακής Υποστήριξης” που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22/5/2023, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 21/6/2023 γιατί η κατάρτιση διαρκεί 130 ώρες (21 εξάωρα + 1 τετράωρο). Επομένως (με βάση τους όρους της πρόσκλησης) σε όσους τελειώνει η σύμβαση τους με τον Δήμο μέχρι τις 20/6/2023, με τα τωρινά δεδομένα δεν θα μπορέσουν να κάνουν την Κατάρτιση.

Με ανάλογα δεδομένα κόβονται από την Κατάρτιση ωφελούμενοι και στις άλλες ειδικότητες!

Είναι λοιπόν απορία άξιο πως για ένα πρόγραμμα που οι ωφελούμενοι ήταν στους Δήμους 12 μήνες, περίμεναν οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του Κράτους, να ανακοινώσουν τελευταία στιγμή την Κατάρτιση, με αποτέλεσμα να κόβεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός ωφελούμενων γύρω στο 30% με 40%.

Μια λύση πλέον υπάρχει, αν πραγματικά θέλει το υπουργείο να ασκήσουν το δικαίωμα της Κατάρτισης οι ωφελούμενοι.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ