Κατηγορίες: VOUCHER

Voucher 200 ευρώ: Ερχονται επιταγές και για μη δικαιούχους επιδόματος παιδιού -Πότε ξεκινά ο β’ κύκλος

Σε ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού αναμένεται να ανοίξει στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα των voucher 200 ευρώ, με τα οποία επιδοτείται η αγορά laptop, tablet, desktop ή και περιφερειακών συσκευών υπολογιστή.

Για τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ που υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των voucher 200 ευρώ. Σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, σε αυτή την πρώτη φάση η αποστολή των voucher θα γίνεται σταδιακά για να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας -με βασικό στόχο να υπάρχει επαρκές στοκ στα καταστήματα.

Βάσει του σχεδιασμού, υπολογίζεται ότι  το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει την έκδοση επιταγών, θα παραλάβει το voucher των 200 ευρώ έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Voucher 200 ευρώ: Ερχεται ο β’ κύκλος του προγράμματος
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη φάση, δηλαδή στον α’ κύκλο του προγράμματος των voucher 200 ευρώ, η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους εγκεκριμένους δικαιούχους επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ (για το έτος 2020). Αυτή η κατηγορία θα είναι και ο βασικός κορμός των δικαιούχων του voucher.

Παρά ταύτα, όπως είχαν ήδη δεσμευτεί κυβερνητικοί παράγοντες, το πρόγραμμα των voucher θα «ανοίξει» και σε άλλες κατηγορίες. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα, από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται αιτήσεις για το voucher από όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου 2021.

Για τα δικαιολογητικά και τα κριτήρια του β’ κύκλου του προγράμματος των voucher θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της ΚτΠ (Κοινωνία της Πληροφορίας).

Share
Ετικέτες: voucherεπιδότηση

Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστροφής δύο ενοικίων σε 17.074 εκπαιδευτικούς,…

25/09/2026

Ολοκληρώθηκε η επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές – Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστροφής δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς…

25/09/2026

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική υπηρεσία «εξόδων κηδείας»

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από τις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η αναβαθμισμένη Ηλεκτρονική…

25/09/2026

Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

Έμφαση στην ανάγκη προστασίας της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τις…

25/09/2026

Η Κομισιόν βλέπει σταθερό εφοδιασμό «προς το παρόν» για το φυσικό αέριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη επιβεβαίωσαν ότι ο εφοδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με…

25/09/2026

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρόσκληση σε προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο για την παροχή…

25/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ