Voucher 80.000: Προχωράνε οι διαδικασίες για να ανοίξει το μεγάλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους
Κατηγορίες: VOUCHERΘέσεις εργασίας

Voucher 80.000: Προχωράνε οι διαδικασίες για να ανοίξει το μεγάλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα μαμούθ του ΟΑΕΔ για 80.000 Ανέργους.

Στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τα ΚΔΒΜ, για να αναρτήσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, ώστε να εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές και έπειτα να ανοίξει η πρόσκληση για τις αιτήσεις των ανέργων.

Αν υπολογίσουμε ότι θα χρειαστούν 10 έως 15 ημέρες ώστε να ελεγχθούν τα προγράμματα των παρόχων κατάρτισης, θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης γύρω στις 15 Ιουλίου.

Έπειτα θα χρειαστεί ένα διάστημα 20 ημέρες με 1 μήνα ώστε να γίνουν οι αιτήσεις των ανέργων αλλά και οι γραφειοκρατίες έναρξης των τμημάτων από τους Παρόχους κατάρτισης (δηλ. οι Διμερείς Συμβάσεις με τους Ωφελούμενους, τα Ωρολόγια Προγράμματα με τους Καθηγητές, τα Απογραφικά Δελτία, οι Συμβάσεις Καθηγητών, η Συμπλήρωση στοιχείων στο Εργάνη, οι Υπογραφές Καταστάσεων, η Δήλωση Έναρξης των Τμημάτων κλπ).

H πρωτοτυπία στο εν λόγω πρόγραμμα σε αντίθεση με τα προηγούμενα προγράμματα voucher είναι ότι δεν θα υπάρχουν κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων, ώστε να βγουν αργότερα τα αποτελέσματα με τους επιτυχόντες ωφελούμενους. Η ένταξη των ανέργων στο μητρώο αυτών που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας και επομένως είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που θα ανοίξει η πρόσκληση να γίνει εγκαίρως η αίτηση!

Επομένως από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει κάποιο διάστημα αναμονής ώστε να βγουν τα αποτελέσματα, υπολογίζουμε να αρχίσουν τα τμήματα κατάρτισης μετά από τις προαναφερθείσες διαδικασίες οργάνωσης τους από τους Παρόχους Κατάρτισης, δηλαδή μέσα στον Αύγουστο η τον Σεπτέμβριο.

Ήδη έχει βγει το οριστικό μητρώο των Παρόχων Κατάρτισης (ΚΔΒΜ) οι οποίοι δέχονται συμμετοχές για τα προγράμματα τους.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη δράση για την κατάρτιση 80.000 ανέργων λέγεται «Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations) – Δράση 16913».

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

* Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
* Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
* Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Η αμοιβή των ανέργων (εκπαιδευτικό επίδομα) θα είναι έως και 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης) ανάλογα δηλαδή με το πόσες ώρες θα είναι το πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν.

Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα καταλήγει σε Πιστοποίηση.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός dp studies θα συμμετέχει ως πάροχος κατάρτισης στη δράση και σε συνεργασία και με άλλους φορείς κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση χιλιάδων ανέργων!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όσοι ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος (πατώντας εδώ: https://forms.gle/fYxLaVyirDUxKiWz5) και εξειδικευμένος σύμβουλος, θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ