Διαμαρτυρήθηκαν για τις προσλήψεις στην Ανακύκλωση (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TV

Διαμαρτυρήθηκαν για τις προσλήψεις στην Ανακύκλωση (VIDEO)

Σε ακόμη μια παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση και γιαυτό το λόγο επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.

Η αβεβαιότητα τους οδηγεί σε νέες κινητοποιήσεις καθώς τα εργοστάσια ανακύκλωσης στο νησί είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι χωρίς εργασία και χωρίς επίσης να έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλούστρο η ανακύκλωση δεν πραγματοποιείται σε 3 από τους 4 Νομούς της Κρήτης. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρεται:

Συνεχίζεται η κοροϊδία σε βάρος των εργατών στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης Ηρακλείου, αλλά και των δημοτών των οποίων οι Δήμοι εξυπηρετούνται από το ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Εδώ και δύο μήνες έχει σταματήσει να γίνεται Ανακύκλωση, σχεδόν σε όλη την ανατολική Κρήτη!!!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, της τοπικής διοίκησης (Δήμοι και Περιφέρεια), που συνεχίζουν να έχουν τους εργάτες σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας.

Οι εργαζόμενοι πάλεψαν μέσα από το σωματείο τους το προηγούμενο διάστημα, για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι πέτυχαν με τον αγώνα τους, την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά συνεχίζουν να είναι έρμαια στην κυβερνητική πολιτική, που υλοποιούν απαρέγκλιτα Δήμοι και Περιφέρεια, στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς.

Εδώ και δύο μήνες το εργοστάσιο Ανακύκλωσης είναι κλειστό, τα ανακυκλώσιμα υλικά των δήμων καταλήγουν στη χωματερή, επιβαρύνοντας με το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς τους δημότες των δήμων, καθώς και με το κόστος εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ όλου του ανακυκλώσιμου υλικού!

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης στον πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, ούτε έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιος θα είναι ο νέος εργολάβος του έργου, πότε θα ξεκινήσει να δουλεύει το εργοστάσιο, με τι εργασιακές σχέσεις.

Στις παρεμβάσεις του σωματείου μας το προηγούμενο διάστημα, στην Περιφέρεια και το Δήμο Ηρακλείου, οι αρμόδιοι δήλωναν άγνοια!!!

Απ΄ την άλλη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν αγανακτήσει, αφού για άλλη μια φορά δεν γνωρίζουν πότε θα ξαναπιάσουν δουλειά, με ποιόν εργοδότη, με ποιες συνθήκες και με τι εργασιακές σχέσεις, πότε θα ξαναπληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις ‘’τρέχουν’’.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την ανακύκλωση με στόχο το κέρδος και τους εργάτες σαν κόστος.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ “

Share
Ετικέτες: web tv

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ