Εύη Λυρώνη: «Το Ηράκλειο πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη πόλη» (video) - voucherergasia.gr
Web TV

Εύη Λυρώνη: «Το Ηράκλειο πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη πόλη» (video)

Η υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου με το συνδυασμό «Ηράκλειο η πόλη μας» του Μιχάλη Καραμαλάκη, Εύη Λυρώνη μίλησε στο voucherergasia.gr

Αναλυτικά:

-Μιλήστε μας για την υποψηφιότητα σας

«Ονομάζομαι Παρασκευή – Μαρίνα Λυρώνη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Φοίτησα στο ιστορικό εκπαιδευτήριο της πόλης «ΚΟΡΑΗΣ».

Είμαι δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Εργάστηκα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Επέστρεψα στην Κρήτη με πολύ όρεξη να εργαστώ στον τόπο μου.

Υπήρξαν στιγμές που η επιστροφή αυτή με δυσκόλεψε όμως αυτές οι δυσκολίες με έκαναν να πεισμώσω περισσότερο. Σήμερα είμαι σήμερα εδώ για να υπερασπιστώ αυτή την απόφαση. Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι με τα κοινά. Ήταν μια συνειδητή απόφαση»

-Τι σας έκανε να δοκιμάσετε να εκτεθείτε για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών;

«Ήταν το πρόσωπο, ο άνθρωπος από τον οποίο προήλθε η τιμητική αυτή πρόσκληση. Το σκέφτηκα αρκετά καλά. Είμαι άνθρωπος που λειτουργώ έπειτα από ώριμη σκέψη. Δεν μου αρέσουν οι γρήγορες αποφάσεις.

Είπα με μεγάλη χαρά το «ναι» στον Μιχάλη Καραμαλάκη, γιατί είναι ένας άνθρωπος με συγκροτημένο πρόγραμμα και υλοποιήσιμες ιδέες.

Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτά που αναφέρει στο πρόγραμμα του. Για αυτό το λόγο συντάχθηκα στο πλευρό του, μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους σε ένα κανάλι κοινού αγώνα, προσπαθώντας το καλύτερο για την πόλη μας»

-Μιλήστε μας για την δυσκολία της πρώτης φοράς. Η έλλειψη εμπειρίας είναι ανασταλτικός παράγοντας για την συμμετοχή κάποιου στα κοινά;

«Δεν έχω εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αλλά έχω εμπειρία στην Διοίκηση.

Έχω εργαστεί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, και γνωρίζω πώς και με ποιους τρόπους μπορεί να ασκηθεί σωστή διοίκηση με σωστά αποτελέσματα.

Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με εμπειρία. Χρειάζεται όμως και νέους ανθρώπους, με διάθεση, όρεξη, νέες ιδέες, οι οποίοι δεν θα έχουν «βαρίδια» στην πλάτη ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Ανθρώπους που έχουν όραμα, υπομονή, χρόνο για να αφιερώσουν, και διάθεση να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη.

Ανθρώπους που ακούν αυτά που μεταφέρονται από τους πολίτες ως μηνύματα. Που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν και όχι να δουν την εκλογή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως καριέρα. Το ζήτημα είναι να το βλέπεις αυτό ως προσφορά.

Για αυτό θεωρώ ότι η εμπειρία είναι είναι πολύ χρήσιμη, όμως η καλή προαίρεση και οι αγαστοί σκοποί ίσως είναι σημαντικότεροι»

-Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο;

«Η πόλη μας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Για να τα εντοπίσει οποιοσδήποτε δεν χρειάζεται να έχει μεγαλώσει ή να ζει στο Ηράκλειο. Είναι προβλήματα που μπορεί να τα εντοπίσει και ο οφθαλμός ενός επισκέπτη ο οποίος θα κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Κάδοι που είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι. Δυστυχώς το Ηράκλειο δεν είναι καθαρή πόλη. Ούτε πόλη με αρκετό πράσινο.

Υπάρχει πρόβλημα με το νερό.

Υπάρχουν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες, ωστόσο το σημαντικότερο για μένα έχει να κάνει με το ότι το Ηράκλειο πρέπει να γίνει μια πιο ανθρώπινη πόλη. Να έχει πρόνοιες για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Να είναι μια πόλη φιλική σε ανθρώπους με αμαξίδιο. Σε μια μητέρα που θα θέλει να βγει έξω με το μωρό στο καρότσι.

Δυστυχώς αυτά δεν τα έχουμε, και είναι πολύ σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

Το Ηράκλειο πρέπει να αλλάξει όψη. Να εκσυγχρονιστεί. Να αλλάξει τρόπο λειτουργίας. Η μορφή και η υπόσταση του, να γίνει πιο ανθρώπινη»

-Αναπτύξτε μας καθένα από τα θέματα που θίξατε, ξεκινώντας από τον τομέα της καθαριότητας.

«Στην πόλη μας συμβαίνει το εξής παράδοξο.

Από τη μία έχουμε τους ανθρώπους που εργάζονται ως οδοκαθαριστές και πράγματι κάνουν ένα σπουδαίο αγώνα για να κρατάνε την πόλη καθαρή, από την άλλη τους πολίτες που παραπονιούνται ότι η πόλη είναι βρώμικη και τα σκουπίδια είναι παντού.

Δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αντικειμενικά που ακριβώς είναι η αλήθεια. Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως βρίσκεται στη μέση, θεωρώ ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται ως οδοκαθαριστές στον τμήμα της καθαριότητας.

Θα πρέπει να αυξηθεί η παρουσία κάδων μέσα στην πόλη.

Αν περπατήσει κάποιος στην πόλη μας θα δει ότι δεν υπάρχουν κάδοι.

Πέρα από κεντρικά σημεία και περάσματα δεν υπάρχουν κάδοι σε στενά ή σε περιοχές που είναι παράλληλα με το κέντρο.

Όσο φεύγουμε από το κέντρο οι κάδοι λιγοστεύουν και εξαφανίζονται.

Θα πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός, και να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα καθαριότητας, το οποίο για να λυθεί στη ρίζα του προϋποθέτει και την εκπαίδευση του κόσμου. Η εκπαίδευση ξεκινάει από το σχολείο.

Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν φτιάχναμε προγράμματα που θα μπορούσαν να «τρέξουν» ως project σε σχολεία όλων των βαθμίδων, και σιγά – σιγά να εξοικειώνουν τα παιδιά, με την αξία του να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή.

Κατασταλτικά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, όμως το θέμα είναι να κάνουμε κάτι για τις επόμενες γενιές. Για τα παιδιά που έρχονται, για να καλλιεργηθεί μια άλλη νοοτροπία.

Να είναι διαφορετική η νέα γενιά. Πιο συνειδητοποιημένη και ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα»

-Οι προτάσεις σας για το πράσινο στην πόλη του Ηρακλείου

«Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης μας «εκδικείται».

Σαν να πληρώνουμε όλοι μαζί με διάφορους τρόπους και μορφές, την κακή χρήση που έχουμε κάνει πάνω του όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν θέλω να γίνω κακός μάντης αλλά νομίζω ότι αυτό το φαινόμενο μελλοντικά, χρόνο με το χρόνο θα μας απασχολήσει πάρα πολύ. Θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας. Προγράμματα που θα είναι ανοιχτά προς το κοινό. Πρέπει να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε όλες τις δομές, αυτής της πόλης.

Θεωρώ υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης να τρέξει επιμορφωτικά προγράμματα ανοιχτά προς όλο τον κόσμο, που θα παρακινούν, θα ευαισθητοποιούν, και παράλληλα με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου θα μπορούν να παίξουν ρόλο για να γίνει το Ηράκλειο μια πιο πράσινη πόλη.

Ήδη κάνουμε συζητήσεις και προτείνουμε περιοχές που μπορούν να γίνουν έργα ανάπλασης και προσθήκης πρασίνου.

Θεωρώ ότι αν ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης, το Ηράκλειο θα αλλάξει όψη.

Ο κ. Καραμαλάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει έντονη οικολογική συνείδηση. Ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο τομέα, και ήδη γίνονται πολύ σοβαρές προτάσεις και συζητήσεις γύρω από αυτό»

-Για το θέμα της υδροδότησης τι προτείνετε;

«Υπάρχουν ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά που με μια κίνηση μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Τον τελευταίο καιρό ακούω διάφορες συγκεχυμένες προτάσεις που προσπαθούν να δώσουν λύση. Η πόλη έχει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Πιστεύω ότι εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί έχει να κάνει με την εικόνα που δίνουμε στους ανθρώπους που επιλέγουν την πόλη μας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη, να ληφθούν υπόψιν οι προεκτάσεις του ζητήματος, και πολύ συγκροτημένα, χωρίς καμία έπαρση και εγωισμούς να επιλύσουμε το ζήτημα με ομαλό τρόπο.

Για την υδροδότηση υπάρχουν πολλές ιδέες. Το θέμα είναι να υπάρξει σχεδιασμός από γνώστες του αντικειμένου. Να υπάρχουν ιδέες που θα είναι υλοποιήσιμες, χωρίς να δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Δεν γίνεται να βρούμε λύση δημιουργώντας νέο πρόβλημα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή στοχοθεσία από γνώστες του αντικειμένου η οποία θα ακολουθηθεί αυστηρά. Να μπούμε στη λογική της επιλογής ανθρώπων με βάση τις ικανότητες και τις δυνατότητες τους να επιλύουν συγκεκριμένα ζητήματα αυτής της πόλης»

-Ερχόμαστε στο κεφάλαιο «ανθρώπινη» πόλη. Πως θα γίνει πιο ανθρώπινο το Ηράκλειο;

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει το Ηράκλειο πιο ανθρώπινο. Οι πολίτες του είναι πολύ φιλόξενοι, όμως η πόλη δεν έχει την μορφή που θα έπρεπε.

Το λέω αυτό με μεγάλη πικρία, γιατί δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις γύρω σου πράγματα που θα έπρεπε να έχουν διαφορετική μορφή.
Είμαστε μια μεγάλη πόλη που κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό.

Είναι ντροπή να μην έχουμε σε όλους τους δρόμους της πόλης μας, προσβάσιμες διόδους αμαξιδίων. Να μην προσφέρουμε τη δυνατότητα σε μητέρες να βγουν μια βόλτα με το καρότσι γιατί η διέλευση δεν είναι εύκολη.

Μέσα στην πόλη υπάρχουν σημεία με τεράστιες λακούβες. Επιπρόσθετα υπάρχουν στο Ηράκλειο διάφορες δομές που πρέπει να υποστηριχτούν. Δομές οι οποίες προστατεύουν κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά, ανθρώπους με αναπηρίες, και φυσικά υπάρχουν τα σχολεία.

Το λέω αυτό με αφορμή την επίσκεψη μου στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στον Άγιο Ιωάννη.

Είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σκύψει σε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας και να βοηθήσει ουσιαστικά, γιατί αυτά τα παιδιά είναι παιδιά όλων μας και δεν πρέπει να υπολείπονται σε δικαιώματα και σε παροχές από τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης.

Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σε αυτό το κομμάτι, που λείπει αυτή τη στιγμή από την Αυτοδιοικητική εικόνα της πόλης μας»

-Επιμένετε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και σε θέματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Αυτό είναι μια στάση ζωής που την είχατε και πριν την εμπλοκή σας με τα κοινά;

«Ήμουν πάντα ευαισθητοποιημένη σε κομμάτια που αφορούν ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Όλα τα πράγματα στη ζωή είναι βιωματικά. Όταν ήμουν παιδί πήγαινα σε μια κατασκήνωση που παράλληλα φιλοξενούσε παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Τότε ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα πόσο σπουδαίο είναι να είσαι διαφορετικός, και πόσο σημαντικό είναι το να είσαι ίσος με τους υπόλοιπους, ενώ είσαι διαφορετικός. Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα των παιδικών μου χρόνων. Δημιούργησε τις συνθήκες και τις βάσεις για τη μετέπειτα ζωή και τις προσωπικές μου επιλογές.

Από φοιτήτρια ήμουν πολύ ενεργή σε αυτό το θέμα τόσο σε εθελοντικό επίπεδο, όσο και μέσα από διάφορες ομάδες.

Μετέπειτα σαν επαγγελματίας «έτρεξα» ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών προγραμμάτων πάνω στην ειδική εκπαίδευση και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Είναι τομείς με τους οποίους έχω ασχοληθεί ενεργά, για αυτό θεωρώ και πιστεύω, ότι το «κλειδί» στο κομμάτι της αλλαγής της πόλης μας, περνάει μέσα από τον άνθρωπο. Μέσα από τους πολίτες.

Πιστεύω ότι ο πιο άμεσος τρόπος για να αλλάξει μορφή η πόλη μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα κάνουν τους πολίτες της, να την αγαπήσουν περισσότερο. Και πότε συμβαίνει αυτό;

Όταν η ίδια η πόλη σου σε σέβεται και σου προσφέρει αυτά που πρέπει. Όταν δεν κωφεύει, δεν γυρίζει αλλού το βλέμμα και δεν σε αγνοεί. Ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός και βοηθός. Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα της εμπλοκής μου σε αυτό το εγχείρημα.

Με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα να βρει ένα Ηράκλειο πιο ανθρώπινο. Ένα Ηράκλειο για όλους. Όχι μόνο για όσους θεωρητικά είναι προνομιούχοι, αλλά για όλους τους πολίτες. Να γίνει το Ηράκλειο πιο ζεστό, πιο φιλόξενο και πιο ανθρώπινο»

-Που θεωρείτε ότι πλεονεκτεί ο συνδυασμός του Μιχάλη Καραμαλάκη έναντι των υπολοίπων;

«Σέβομαι απεριόριστα όλους τους συνυποψηφίους και όλους τους ανθρώπους που ηγούνται των υπολοίπων συνδυασμών.

Θεωρώ ότι είναι όλοι αξιόλογοι άνθρωποι με τη δική τους πορεία, και όλα τα άτομα που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια τους είναι εξίσου σεβαστά μέλη της κοινωνίας με συγκεκριμένη διαδρομή.

Θεωρώ όμως ότι η ομάδα μας, και ο αρχηγός της ο κ. Καραμαλάκης έχουν κάποιες συγκεκριμένα στοιχεία που για μένα κάνουν τη διαφορά, και με κερδίζουν.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης έχει βρεθεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Έχει μάθει να φέρνει αποτελέσματα, γιατί κρινόταν από αυτά. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να δουλεύει ομαδικά.

Βασιζόταν στην ομάδα του, συνεπώς δείχνει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του. Μπορεί να κάνει ορθή απονομή υποχρεώσεων και εργασιών μέσα σε μια ομάδα. Ξέρει σε ποιον πρέπει να αναθέσει τι. Είναι ένας άνθρωπος μεθοδικός και αποτελεσματικός, λόγω της πρότερης σταδιοδρομίας του.

Αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μετρούν πολύ, γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζεται ένας καλός ένας Δήμαρχος για μια πόλη. Αυτό είναι και το κυριότερο πλεονέκτημα που έχει η δική μας παράταξη.

Έχει έναν υποψήφιο Δήμαρχο στην καλύτερη εκδοχή του. Έναν άνθρωπο που ξέρει να διοικεί, να συνεργάζεται, να ακούει τον κόσμο, και να είναι με κάθε τρόπο δίπλα σε αυτούς που τον χρειάζονται.

Αυτό είναι για μένα το βασικότερο συστατικό επιτυχίας του συνδυασμού μας, μαζί φυσικά με τους πανάξιους συνυποψηφίους μου, που ο καθένας έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο δικό του μετερίζι.

Έχουν όρεξη, διάθεση, και αισιοδοξία. Είναι άνθρωποι που κατά κύριο λόγο εμπλέκονται σε αυτήν την προσπάθεια επειδή έχουν όραμα για αυτή την πόλη.

Αυτά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δικής μας παράταξης που μας διαφοροποιούν»

-Από τις καθημερινές σας επαφές με τους πολίτες τι εισπράττετε;

«Ίσως ο κόσμος είναι λίγο μπερδεμένος. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς.
Συμβαίνουν και ευτράπελα. Κάθε πολίτης έχει το δικό του τρόπο, να σκέφτεται, να λειτουργεί και να κρίνει την κατάσταση.

Θεωρώ ωστόσο ότι η πλειοψηφία των πολιτών του Ηρακλείου θα ψηφίσει με γνώμονα συγκεκριμένα ζητήματα. Με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων, την ικανότητα των προσώπων, και την αλλαγή.

Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα νέο συνδυασμό, με νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση, όρεξη αλλά και δυνατότητα να διοικήσουν σωστά την πόλη.

Νιώθω ότι υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός, αλλά στο τέλος θεωρώ ότι οι συμπολίτες μου θα πράξουν αυτό που θεωρούν σωστότερο για την πόλη μας»

-Είστε νέα μητέρα. Πώς ισορροπείτε συνδυάζοντας τόσους ρόλους;

«Πάρα πολλές φορές δεν ισορροπώ… και δυσκολεύομαι πολύ. Διαφωνώ όταν λένε ότι μια γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι δεν εργάζεται. Το να φροντίζεις το σπίτι σου, τα παιδιά σου, και την οικογένεια σου είναι η πιο σκληρή δουλειά. Είμαι μια μητέρα ενός μωρού πέντε μηνών.

Δεν μπορούσα να φανταστώ μετά τον τοκετό ότι μερικούς μήνες αργότερα θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία.

Την απόφαση για να εμπλακώ σε αυτήν την προσπάθεια την πήρα στα τέλη Ιουλίου για δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν γιατί δεν ήθελα να με προσπεράσει η συνθήκη, του να μπορέσω να προσφέρω στους συμπολίτες μου από φόβο να χάσω τη βολή μου ή να κουραστώ. Ήθελα να είμαι παρούσα. Με ενδιαφέρει η πόλη μου.

Ο δεύτερος λόγος είναι πιο προσωπικός και έχει να κάνει με τη θέση, και τη φύση μου σε ότι αφορά τις γυναίκες και την εκπροσώπηση τους. Θεωρώ υποχρέωση των γυναικών εκτός από το εργασιακό και το οικογενειακό κομμάτι να έχουν παρουσία και αντιπροσώπευση στα κοινά.

Μια γυναικεία ματιά σε πολλά πράγματα δίνει μια άλλη σκέψη και άλλη χροιά σε πολλές αποφάσεις.

Οι γυναίκες είναι «πολυεργαλεία» που από τη φύση τους είναι δομημένα στο να εκτελούν πολλές διαφορετικές εργασίες. Με περισσότερες δυνατότητες να κάνουν ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους.

Σε αυτές τις εκλογές είναι μια ευκαιρία για την πόλη μας να εκλέξει στο Δημοτικό της συμβούλιο γυναίκες που θα είναι ενεργές σε διάφορους ρόλους, και θα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν δίπλα τόσο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και στο σύνολο των πολιτών, με διάθεση για προσφορά.

Τονίζω τη λέξη διάθεση, γιατί ας μη γελιόμαστε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή ενός ατόμου με τα κοινά έχει έναν ιδιοτελή σκοπό.

Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι από όλους τους συνδυασμούς με καθαρή αγάπη για την πόλη τους. Οραματιστές που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν»

-Τι παρεμβάσεις να περιμένουμε από εσάς εφόσον εκλεγείτε;

«Καλύτερα θα ήθελα να σας πω τι δεν θα περιμένετε από εμένα. Μην περιμένετε λοιπόν να δείτε από μένα πράγματα που θα αντιβαίνουν στην ομαλή καθημερινότητα και στον ομαλό τρόπο διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να ακούω, και λειτουργώ κατά βάση με ένα κριτήριο που θεωρώ πολύ σημαντικό.

Προσπαθώ να μαθαίνω, και να διαβάζω πριν αποτυπώσω μια άποψη για ένα θέμα. Ο καθένας μας έχει έναν τομέα ή κάποιους τομείς που γνωρίζει, στους οποίους είναι πολύ καλός και χρήσιμος.

Υπάρχουν όμως και τομείς στους οποίους δεν είμαστε αποδοτικοί γιατί δεν είμαστε γνώστες, άρα δεν είμαστε χρήσιμοι.

Από εμένα μην περιμένετε να μπω στη διαδικασία να τοποθετηθώ ή να εισηγηθώ κάτι που δεν γνωρίζω, δεν έχω ψάξει, δεν έχω πειστεί για αυτό, και δεν έχω κοπιάσει για να εξάγω ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Δεν είμαι άνθρωπος που μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω για να φανώ, όταν δεν γνωρίζω πράγματα.

Αυτό που θεωρώ ότι μπορείτε να περιμένετε από εμένα αν η επόμενη μέρα με βρει στο Δημοτικό συμβούλιο, είναι ισχυρές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν την προστασία παιδιών, γυναικών, και σοβαρών ζητημάτων που πρέπει να λυθούν.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, όχι μόνο για να φανώ αντάξια όσων ανθρώπων με εμπιστευτούν, αλλά για να μπορώ να κοιτάξω το παιδί μου στα μάτια και να ξέρω ότι και για αυτό και για τα υπόλοιπα παιδιά αυτής της πόλης έκανα ότι περνάει από το χέρι μου»

«Τα τελευταία χρόνια στις εκλογές βλέπουμε υψηλά ποσοστά αποχής και αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Θέλω να παρακινήσω τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου να πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Για να μην παρεξηγηθώ αυτό δεν το λέω αυτό προς άγρα ψήφων, αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση της πόλης.

Να επιλέξουν, να ξεχωρίσουν, να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να δουν τους υποψηφίους, και ο καθένας με το δικό του κριτήριο, τη δική του σκέψη και οπτική να πάει για να ψηφίσει».

 

 

Share
Ετικέτες: ΕΥΗ ΛΥΡΩΝΗ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ