Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» (VIDEO) - voucherergasia.gr
Web TV

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» (VIDEO)

«Καμπανάκι» για ένα σφοδρό κύμα καύσωνα που ενδέχεται να διαρκέσει για αρκετές ημέρες σημαίνουν οι μετεωρολόγοι.

Οι ενδείξεις για τον επερχόμενο καύσωνα φαίνεται να επιβεβαιώνονται και, όπως λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αν επαληθευτούν οι προγνώσεις, «τότε θα είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση».

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του Αστεροσκοπείου αναφέρει: «Από την Τρίτη και μετά θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα ένα ισχυρό κύμα καύσωνα. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι, μάλλον, θα έχει διάρκεια».

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Αστεροσκοπείο Αθηνών, τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος, «δείχνουν ότι θα έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν, τότε θα είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, διότι οι καύσωνες αποτελούν έναν σιωπηλό κίνδυνο και για την υγεία, και για την αγροτική παραγωγή και, φυσικά, για τα οικοσυστήματα».

Ερωτηθείς για την πιθανή διάρκεια του κύματος καύσωνα, ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνει: «Ένα από τα σενάρια δείχνουν ότι μπορεί να διαρκέσει έως και για μια εβδομάδα. Είμαστε ήδη σε μια περίοδο ξηρασίας, και αυτό το κύμα καύσωνα θα εντείνει τη διαδικασία. Γι’ αυτό και φοβόμαστε για τα δάση. Διότι οι “ύποπτες” ύλες, όπως οι πευκοβελόνες και τα κλαδάκια, ξεραίνονται πολύ γρήγορα. Τη Δευτέρα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για την ένταση και τη διάρκεια του κύματος καύσωνα».

Για τον επικείμενο καύσωνα μίλησεκαι ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως είπε: «Από την Τρίτη κυρίως πρέπει να μιλάμε για παν-μεσογειακό καύσωνα, ο οποίος θα ξεκινά από την ανατολική και νότια Ισπανία μέχρι και τα Βαλκάνια και θα ανεβάσουν τον υδράργυρο ακόμη και στη Σερβία. Από την Τετάρτη θα μας πλησιάσει αυτή η ζέστη ακόμη περισσότερο, οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας και για αρκετά 40άρια και βάλε… κατά τόπους με ξηρούς ανέμους στα ηπειρωτικά. Αύριο (σήμερα) θα έχουμε λεπτομέρειες για αυτή την εξέλιξη, η οποία δείχνει να διατηρείται αρκετά, μέχρι και τις 12 με 13, ίσως και 16 Ιουλίου».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ