LIVE - η δίκη της Χρυσής Αυγής: Η μέρα των αποφάσεων - Ένοχος ο Ρουπακιάς (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TV

LIVE – η δίκη της Χρυσής Αυγής: Η μέρα των αποφάσεων – Ένοχος ο Ρουπακιάς (VIDEO)

Ζωντανή ροή από τις εξελίξεις μέσα και έξω από το εφετείο στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή” συγκεντρώθηκε μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Η ώρα της απόφασης

Με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ξεκινά η εκφώνηση της ιστορικής απόφασης. Κενό ειναι το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμενων στη μεγάλη δίκη. Μεχρι αυτή την ώρα 11 κατηγορούμενοι έχουν εμφανιστεί για να ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Παύλο Ρουπακιά: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένοχος Παράνομη οπλοκατοχή , οπλοφορία, οπλοχρησία, ένοχος

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι είναι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας. Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Tι προηγήθηκε

Στις 08:30 έφθασε στο Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα. η οποία έχει πρωτοστατίσει στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, φορώντας μάσκα που έγραφε «Killah P», η Μάγδα Φύσσα απέφυγε οποιεσδήποτε δηλώσεις στις κάμερες και μπήκε απευθείας στο Εφετείο.

 

Στο Εφετείο δε θα δώσουν το παρών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης.  Βάσει νόμου δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι εδώ σήμερα. Οι 18 κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

“Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.
7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.
Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα”<?p>

Στο Εφετείο έχουν φθάσει εκπρόσωποι από όλα το κόμματα. Από πλευράς ΝΔ έχει πάει εκπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ, ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά από το ΚΙΝΑΛ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ. 

Δείτε video με ζωντανή μετάδοση:

 

Share
Ετικέτες: web tvΧρυσή Αυγή

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ