Μαρία Καναβάκη: «Το Ηράκλειο χρειάζεται Δήμαρχο με εμπειρία και Αυτοδιοικητική επάρκεια» (video) - voucherergasia.gr
Web TV

Μαρία Καναβάκη: «Το Ηράκλειο χρειάζεται Δήμαρχο με εμπειρία και Αυτοδιοικητική επάρκεια» (video)

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο για σένα» Μαρία Καναβάκη, μίλησε στο voucherergasia.gr

Αναλυτικά:

-Βρίσκεστε για περίπου μια δεκαετία στην «πρώτη γραμμή» της Δημοτικής Αρχής, σχεδόν πάντοτε σε θέσεις Αντιδημάρχου. Τι σας έκανε να επιχειρήσετε το επόμενο βήμα και να διεκδικήσετε το Δήμο Ηρακλείου.

«Είναι το ίδιο κίνητρο και το ίδιο συναίσθημα που με έκανε το 2014 να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι Ηρακλειώτισσα, αγαπώ το Ηράκλειο, γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα να μείνω εδώ. Το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για λόγους συναισθηματικούς. Αυτό προέκυψε ως φυσική εξέλιξη γιατί ήμουν πάντα ενεργός πολίτης.

Με κίνητρο την ανησυχία και την αγάπη μου για την πόλη, θήτευσα αδιάκοπα σε θέσεις ευθύνης από το 2014 ως Αντιδήμαρχος. Αγάπησα τον Δήμο Ηρακλείου. Τον πόνεσα και τον έμαθα. Έτσι φτάσαμε εδώ, καταθέτοντας αυτή την πρόταση του συνδυασμού, στην οποία είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Από την αγάπη μου για την πόλη, και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου. Πιστεύουμε και θέλουμε οι συνδημότες μας να μας τιμήσουν με την ψήφο τους»

-Τις περισσότερες φορές η προεκλογική περίοδος, ιδιαίτερα σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο περιλαμβάνει ζυμώσεις και διεργασίες. Προέρχεστε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε ήταν «μονολιθικός». Τώρα υπάρχουν «συμμαχίες», συγκλίσεις, διαφοροποιήσεις. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

«Η ταυτότητα μας είναι γνωστή. Ζούμε στο Ηράκλειο. Γνωριζόμαστε. Δεν προσπάθησα ποτέ να κρύψω την ταυτότητα μου, ούτε είμαι από αυτούς που αποποιούνται ή μασάνε τα λόγια τους. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια Αυτοδιοικητική προσπάθεια. Η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Δεν έχει ούτε το χρίσμα, ούτε τη στήριξη κανενός κόμματος. Έτσι πορεύτηκα όλα τα χρόνια που είμαι στο Δήμο Ηρακλείου. Έχω θεσμικά τη θέση μου μέσα στο κόμμα, όμως στο Δήμο λειτούργησα καθαρά Αυτοδιοικητικά. Ποτέ δεν ήμουν από τους ανθρώπους που διαφοροποιούσα τη στάση μου ανάλογα με το τι κόμμα είναι αυτός που έχω απέναντι μου. Στο «Ηράκλειο για σένα» είμαστε περήφανοι γιατί γεννήθηκε ένας καινούριος συνδυασμός, που έχει ενώσει όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης μας.

Είναι άνθρωποι νέοι. Άνθρωποι που έχουν καταξιωθεί στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο. Είναι μια πρόταση της γενιάς μας, των νέων ανθρώπων για την πόλη. Από εκεί και πέρα καθένας που συμμετέχει στο συνδυασμό μας, έχει τα πιστεύω του, είναι ελεύθερος, και μπορεί να ψηφίζει οποιοδήποτε κόμμα του δημοκρατικού τόξου επιθυμεί. Το ίδιο και η επικεφαλής. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, το κάθε κόμμα επιλέγει τη στάση του. Δεν ενοχοποιώ τα κόμματα. Τα θεωρώ βασικούς πυλώνες της δημοκρατίες. Η ύπαρξη τους στην πολιτική ζωή είναι σημαντική. Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολιτικές, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι κομματικές. 

Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με ζυμώσεις, ούτε με παρασκήνιο. Είμαστε ελεύθεροι. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας με αγνά κίνητρα, από την αγάπη μας για την πόλη και έτσι πορευόμαστε.

Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Δεν βολευόμαστε. Δεν κοιτάξαμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, και κυρίως δεν κάναμε πίσω όπως πολλοί ήθελαν. Κάνουμε μόνο μπροστά και θα φτάσουμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με αισιοδοξία, πίστη και πολύ ελπίδα»

-Ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να κάνετε πίσω;

«Αρκετοί ήταν αυτοί που ήθελαν η κίνηση μας, να μην δώσει το παρόν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Το γνωρίζω, το ένιωσα και το εισέπραξα. Όμως είμαστε εδώ. Υπήρξαν κύκλοι που ανησυχούσαν και καλλιεργούσαν κλίμα ότι δεν θα δίναμε το παρόν. Κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα πάμε κάπου αλλού. Όλα αυτά φυσικά διαψεύστηκαν. Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τόσο εμένα όσο και τα μέλη του συνδυασμού μας, ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί. Είμαστε περήφανοι, γιατί καταφέραμε να γεννηθεί ένας συνδυασμός για την πόλη, με ανθρώπους της, και το μόνο που θέλουμε είναι ο πολίτης να μας δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε για το Ηράκλειο. Θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια. Δεν χρειαζόμαστε καρέκλες. Την καρέκλα της Αντιδημάρχου την είχα για 9 χρόνια, και δεν τη χρησιμοποίησα ούτε για να φωτογραφηθώ, ούτε για να λέω ότι έχω τίτλο, αλλά για να κάθομαι άπειρες ώρες και να δουλεύω αδιάκοπα για το Δήμο Ηρακλείου. Όταν χρειάστηκε παραιτήθηκα για λόγους αρχής και δεοντολογίας. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση από τη στιγμή που αποφάσισα να διεκδικήσω το Δήμο Ηρακλείου»

-Κάντε μας μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σας

«Οι προτεραιότητες μας είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές. Βάλαμε πρώτο στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου το θέμα του εσωτερικού περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου.

Ο σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε από το εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου Ηρακλείου που χρειάζεται μια εσωτερική αναδιοργάνωση των Διευθύνσεων των Τμημάτων, και των Υπηρεσιών του. Πρέπει να προχωρήσει ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας. Ο υπάρχον οργανισμός είναι παλιός και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως δεν προχώρησε λόγω της απλής αναλογικής. Επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου σας λέω ότι η απλή αναλογική και η σύνθεση του παρόντος δημοτικού συμβουλίου πήγε την πόλη πίσω σε σοβαρά ζητήματα πολλές φορές.

Θέλουμε να κάνουμε το Δήμο πιο φιλικό, και πιο εξυπηρετικό για τον πολίτη.

Διεκδικούμε προσλήψεις για το Δήμο Ηρακλείου σε ειδικότητες που χρειάζεται. Ο Δήμος έχει σοβαρότατο θέμα υποστελέχωσης. Επίσης δεν διαθέτει σύγχρονες ειδικότητες σε βασικές του υπηρεσίες. Π.χ. το πολιτιστικό κόσμημα της πόλης μας η «Βικελαία» βιβλιοθήκη δεν έχει επαρκές προσωπικό και κάποιες ειδικότητες που θα έπρεπε.

Έπειτα πρέπει να τακτοποιηθούν αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας του Ηρακλειώτη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.

Νερό, φως, οδικό δίκτυο, πράσινο, καθαριότητα. Αυτά είναι τα θέματα που κάνουν ένα δημότη να φτάνει στην πόρτα του Δημαρχείου και να λέει τα παράπονα του.

Όταν οργανωθείς σωστά σε εσωτερικό επίπεδο, μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα στις ανάγκες του δημότη. Να τον εξυπηρετήσεις, να είσαι δίπλα του και να του πεις την αλήθεια.

Να του πεις αν αυτό που σου ζητάει μπορεί να γίνει, και αν ναι το πότε μπορεί να γίνει. Ούτε να τον κοροϊδεύεις, ούτε να χτυπάει μάταια ένα τηλέφωνο ή μια πόρτα σε ένα γραφείο και να μην υπάρχει ανταπόκριση.

Παράλληλα με όλα αυτά, πρέπει να γίνουν μεγάλα, οραματικά έργα που αξίζει το Ηράκλειο. Θα γίνει εκ νέου ένας στρατηγικός σχεδιασμός, θα δρομολογηθούν οι υπάρχουσες μελέτες, και τα έργα που είναι συμβασιοποιημένα θα προχωρήσουν.

Για όσα έργα δεν υπάρχει η επάρκεια να γίνουν από το Δήμο Ηρακλείου, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απαιτήσει και να διεκδικήσει χρηματοδοτικά εργαλεία, για να πάρει ο Δήμος τη χρηματοδότηση που αξίζει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα δίνουν προοπτικές. Θα πρέπει να είναι διεκδικητική Δημοτική Αρχή και να μην αφήνει τίποτα αναξιοποίητο. Να απαιτεί και να εισπράττει για το καλό της πόλης και των Δημοτών.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο Ηράκλειο. Υπάρχει πρόβλημα στη σχολική στέγη. Στους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό μας ζητάνε πολλοί Δημότες. Την δημιουργία σημείων συνάντησης ανθρώπων. Παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα. Θεωρώ ότι είναι κάτι που έχει υποχρέωση ο Δήμος να προσφέρει στους Δημότες του.

Από εκεί και πέρα είμαστε σε μια χρονική στιγμή που δρομολογούνται σημαντικά πράγματα για την πόλη στα οποία θα πρέπει να έχουμε άποψη, και ρόλο.

Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», το νέο αεροδρόμιο, το λιμάνι, ο ΒΟΑΚ, τα τείχη, οι αρχαιολογικοί μας χώροι.

Πράγματα που μπορεί να μην είναι της αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, αλλά θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να τα έχει στην ατζέντα της, και να έχει λόγο πάνω σε αυτά.

Συγκεκριμένες προτάσεις που θα προωθούνται στην κεντρική διοίκηση, απαιτώντας να εισακούεται η άποψη της προς όφελος των πολιτών. Είναι πολύ σοβαρό αυτό και έχουμε σκοπό να το υπηρετήσουμε σε βάθος και στο έπακρο»

-Ποιες ήταν οι δυσκολότερες αποφάσεις που λάβατε στη διάρκεια της θητείας σας;

«Πολλές ήταν οι δύσκολες αποφάσεις γιατί είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου πολύ σοβαρούς τομείς.

Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα, όμως υπήρξαν αποφάσεις που έπρεπε να τις λάβω και είχαν κόστος. Δεν ήταν εύκολες. Ήταν αντιδημοφιλείς. Είχα το ρόλο της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών σε περιόδους όχι ανθηρές και εύκολες.

Ήταν η περίοδος που ζήσαμε τον covid, και νέκρωσαν τα πάντα. Μετά την υγειονομική ακολούθησε η οικονομική, και η ενεργειακή κρίση, και ήρθαν τα πάνω κάτω.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ηρακλείου δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από άποψη υποστελέχωσης. Κλήθηκα να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση, σε ένα περιβάλλον Δημοτικού Συμβουλίου όπου επικρατούσε η απλή αναλογική. Πολλές αποφάσεις από αυτές που τολμούσα με κόστος να πάρω δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Θέλω όμως να αναφερθώ και στην προηγούμενη περίοδο που ήμουν Αντιδήμαρχος Παιδείας, και Κοινωνικής Πολιτικής. Και από εκεί κρατάω πολλά πράγματα.

Νιώθω περήφανη που είχα εμπλακεί σε δύο θέματα, που πάντα θα με συγκινούν.

Το πρώτο είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου που ξεκινήσαμε και ακόμα υπάρχει.

Έχει προσφέρει πολύτιμες εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε πολλά παιδιά της πόλης, οι οικογένειες των οποίων δεν είχαν την δυνατότητα να τα πάνε σε φροντιστήριο.

Με τη βοήθεια και την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, τα παιδιά φοιτούσαν εκεί εντελώς δωρεάν, έκαναν τα μαθήματα τους και μάλιστα έχουμε πολλές επιτυχίες σε Πανελλήνιες εξετάσεις.

Από τη θητεία μου ως Αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής δεν θα ξεχάσω το προσφυγικό ζήτημα. Ένα μεγάλο θέμα που είχε απασχολήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Το Ηράκλειο, είχε κληθεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Τότε διεκδικήσαμε να έρθουν με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Πήραμε ένα πρόγραμμα της ύπατης αρμοστείας, το εφαρμόσαμε, το διαχειριστήκαμε και υπήρξαμε πρότυπο.

Βραβευτήκαμε για αυτή τη διαχείριση. Αυτό που έχει όμως σημασία ήταν η αλληλεγγύη που υπήρξε. Όλη η αγάπη προς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που έφτασαν στην πόλη μας, και η αγκαλιά που άνοιξε το Ηράκλειο.

Τότε το προσφυγικό δεν ήταν της μόδας. Δεν ήταν εύκολο θέμα. Οι φοβικές φωνές ήταν πολλές. Όποιος ήθελε να βοηθήσει και το έλεγε δημόσια είχε κόστος. Μαζί με το Δήμαρχο Ηρακλείου είχαμε ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Τότε είχαμε δεχθεί μερίδα απόψεων που δεν ήταν καθόλου φιλική.

Αυτές είναι στιγμές που θυμάμαι πολύ έντονα. Γενικά όμως κρατάω τα πάντα. Κρατάω όλες τις στιγμές και τις αποφάσεις αυτών των 9 χρόνων, στις δύο θητείες που υπήρξα Αντιδήμαρχος. Όλες είναι μέρος αυτής της εμπειρίας. Τις καλές τις θυμάμαι με ιδιαίτερο συναίσθημα. Όπως επίσης και τις λιγότερο καλές, και τα λάθη, που φυσικό είναι να υπάρχουν όταν εργάζεσαι και είσαι σε μια τέτοια θέση.

Το στοίχημα όμως είναι να αποκτήσεις την εμπειρία, τη γνώση και να αξιοποιήσεις αυτή τη διαδρομή.

Έχω προσπαθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό να το κάνω, και αυτό είναι το μοντέλο που προτείνουμε στους συνδημότες μας, μέσα από το «Ηράκλειο για σένα»

-Ποια στοιχεία έχετε σκοπό να κρατήσετε εφόσον εκλεγείτε από τη νυν Δημοτική Αρχή και ποια θα επιλέξετε να βελτιώσετε.

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, και παρήγαγε σημαντικότατο Δημοτικό έργο. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι, αντικειμενικοί, και να λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες. Και οι δύο θητείες δεν ήταν ιδανικές. Συνέβησαν πρωτοφανή γεγονότα. Η πανδημία. Κατά την πρώτη θητεία είχαμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και τα capital controls. Υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι ο Δήμαρχος και η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή ήταν αυτό που χρειαζόταν η πόλη»

-Το καινούριο στοιχείο που θέλετε να φέρετε ποιο είναι;

«Αυτό που θέλουμε να φέρουμε είναι αυτό που πιστεύουμε ότι τώρα, τη συγκεκριμένη εποχή έχει ανάγκη ο Δήμος, η πόλη μας, και ότι σχετίζεται γύρω από αυτή. Οι Ηρακλειώτες καλούνται να αποφασίσουν τι μοντέλο Δημάρχου θέλουν. Θεωρούμε ότι η πόλη χρειάζεται το μοντέλο ενός Δημάρχου που θα έχει εμπειρία, γνώση και Αυτοδιοικητική επάρκεια. Ο Δήμος Ηρακλείου είναι σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή περίοδος εκπαίδευσης, για τον επόμενο Δήμαρχο. Πρέπει να γίνουν κινήσεις ακαριαία, για να πάει μπροστά ο Δήμος και να μη χαθεί τίποτα. Καμία ευκαιρία χρηματοδότησης.

Στο «Ηράκλειο για σένα» πιστεύουμε ότι έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση.

Μια γυναίκα Αυτοδιοικητική, με επάρκεια και γνώση για το Δήμο Ηρακλείου, που γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα, η οποία έχει την τύχη και την τιμή να πλαισιώνεται και από έμπειρα στελέχη που είναι απολύτως απαραίτητα, αλλά κυρίως από νέους συμπολίτες μας, που με νέα, όρεξη, διάθεση για δουλειά και νέες αντιλήψεις θα είναι η ομάδα που θα ασκήσει την επόμενη διοίκηση.

Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης χρειάζεται πολιτική ανανέωση. Χρειάζεται όμως και η «ομπρέλα» της γνώσης και της εμπειρίας. Αυτό πρεσβεύομε. Είμαστε στη διάθεση των συνδημοτών μας για να μας γνωρίσουν και να μας επιλέξουν»

-Ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει από τις καθημερινές σας επαφές με τους πολίτες του Ηρακλείου

«Στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις. Είμαστε άνθρωποι μέσα από την κοινωνία. Απλοί, προσιτοί, χαμογελαστοί. Είμαστε ο εαυτός μας. Αυτό νομίζω το εισπράττει ο κόσμος, και επιστρέφει σε εμάς. Η αίσθηση μας είναι θετική. Πιστεύω ότι οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες έχουν κριτήριο επιλογής, και θα κάνουν την καλύτερη εκλογή για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Φυσικά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα που θα επιλέξουν θα είναι για εμάς σεβαστό.

Πρέπει όμως να τους αφήσουμε ανεπηρέαστους και χωρίς κατευθύνσεις να επιλέξουν οι ίδιοι αυτό που θέλουν»

-Ο Ηρακλειώτης αγαπάει την πόλη του;

«Πιστεύω ότι αγαπάμε την πόλη μας. Πρέπει όμως να τη σεβαστούμε, και να καλλιεργήσουμε διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία σε κάποια ζητήματα. Να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας Δήμος να είναι πίσω από τον καθένα μας και είτε να επιβάλλει, είτε να υπηρετεί.

Δεν γίνεται να έχουμε συνέχεια πίσω μας ένα οδοκαθαριστή, ή όταν βαριόμαστε ένα σκυλάκι να το αφήνουμε οπουδήποτε και το Ηράκλειο να γεμίζει από αδέσποτα.

Όλα αυτά ξεκινάνε από την Παιδεία και το σπίτι μας. Μπορεί να λέμε ότι αγαπάμε την πόλη μας, αλλά η αγάπη, ο σεβασμός, και η ανατροφή του καθενός φαίνεται στην πράξη.

Επομένως πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί για να βελτιωθούν πράγματα.

Το ελπιδοφόρο όμως είναι ότι η νέα γενιά, έχει μια άλλη αντίληψη και κουλτούρα. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να περάσει στους μεγαλύτερους. Πολλές φορές τα παιδιά, μας διδάσκουν. Οφείλουμε να τα ακούμε»

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ηρακλείου;

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Το νερό, το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ.

Το Ηράκλειο είναι ένας μεγάλος Δήμος. Δεν είναι μόνο ο αστικός ιστός. Τα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου έχουν μεγάλο γεωγραφικό εύρος στην ενδοχώρα. Έχουμε αρκετές κοινότητες που είναι μέρος του Δήμου μας. Πρέπει να σκύψουμε και εκεί και να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Γενικά είναι ένας Δήμος με τεράστιες δυνατότητες. Μια πόλη και μια ύπαιθρος που αν αναπτυχθεί σωστά, αν γίνει σωστός – ρεαλιστικός και οραματικός ταυτόχρονα σχεδιασμός, μπορούν να αναδειχθούν πολλά πράγματα. Όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Ζητήματα που δεν λύνονται με ένα μαγικό ραβδί, ούτε λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Όποιος πει ότι θα τα λύσει όλα αυτά σε μια μέρα ψεύδεται. Θέλει σχεδιασμό, υπομονή, και πολλές ώρες δουλειά. Για αυτό ξαναλέω ότι αν κάτι πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα Δημοτική Αρχή αυτό θα πρέπει να είναι η εργατικότητα της. Αυτό έχει ανάγκη ο Δήμος. Ανθρώπους που θα δουλέψουν χωρίς ωράριο, για δώσουν στην πόλη αυτό που της αξίζει»

-Ποιο το όραμα σας για το Ηράκλειο;

«Θα επιμείνω και θα ξαναπώ ότι το Ηράκλειο θα πρέπει να είναι ένας Δήμος φιλικός και εξυπηρετικός. 

Μια πόλη λειτουργική, που ο πολίτης της, θα πρέπει να ξυπνάει ,και να περνάει όλη του τη μέρα με τον καλύτερο δυνατό, τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Επιμένω στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος που μπορεί να αναδειχθεί και έχει να κάνει με τον πολιτισμό μας, με την ενδοχώρα μας, με το γεγονός ότι είμαστε ένας τουριστικός προορισμός.

Και εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε και να αποκτήσουμε ένα μεγάλο brandname.

Θα πρέπει η πόλη να είναι προσβάσιμη. Να έχει ασφάλεια. Πολιτική προστασία. Οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Η ψηφιακή εποχή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα πρέπει να μπει στη ζωή μας και τη ζωή του Δήμου.

Ο Δήμος θα πρέπει να είναι πράσινος. Βιώσιμος. Ασφαλής και αλληλέγγυος, γιατί πάνω από όλα βρίσκεται ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο δημότης.

Να υπάρχει ένα «δίχτυ».  Ένα «πλέγμα» κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας γύρω από κάθε Ηρακλειώτισσα και κάθε Ηρακλειώτη»

«Καταθέτουμε μια πρόταση, για την οποία είμαστε περήφανοι. Όταν κάτι καινούριο γεννιέται, μέσα από την ανθρώπινη ένωση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό συμβαίνει με το συνδυασμό μας «Ηράκλειο για σένα» που έχει επικεφαλή μια γυναίκα. Είναι και αυτό βήμα προόδου της κοινωνίας.

Οι γυναίκες είμαστε πιο αποφασιστικές, πιο τολμηρές και δεν φοβόμαστε «να σπάσουμε και αυγά», όταν χρειάζεται

Στο πέρασμα των χρόνων, έχουν κατακτηθεί πολλά από αγώνες γυναικών, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί, και η προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανές για να αναλάβουμε κάτι, είναι πάντοτε μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες ενός άνδρα καθώς πρέπει να αποδείξουμε το αυτονόητο. Και αλίμονο μας αν κάνουμε λάθος γιατί το «χρεώνεται» ολόκληρο το γυναικείο φύλο.

Δεν είναι το ίδιο για μια γυναίκα και έναν άνδρα να ασχοληθεί με τα κοινά. Τα κοινά απαιτούν πλήρη αφοσίωση, και εμείς έχουμε έναν πολλαπλό ρόλο. Αν δεν έχεις υποστηρικτικό περιβάλλον δεν μπορείς να ανταποκριθείς.

Ξεκίνησα το 2014 και είχα δύο μικρά παιδιά. Είμαι εργαζόμενη μητέρα. Αν δεν υπήρχε ένα οικογενειακό περιβάλλον να με πιστεύει και να είναι πάντα εκεί, δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι εδώ σήμερα»

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ